ChromeOS diskten nasıl temizlenir?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar sorum yukarıdaki gibidir. Ben SSD'me ChromeOS kurdum fakat bin pişman oldum ve üzerine de BIOS'um ve Boot Manager'im bir daha açılmadı. Sizden isteğim acaba Android'i nasıl çökertebilirim? Chrome OS'un içinden geçmek istiyorum yani demek istediğim Chrome OS içinden ya da diğer ismi ile Android içinden nasıl diski temizleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yedek bilgisayarınız ve bir USB'niz varsa Windows/Linux ISO'sunu USB'ye yazıp oradan boot edin. Sonra da ChromeOS olan diski biçimlendirin. ChromeOS yüzünden BIOS/boot manager'ın açılmaması mantıksız olur. En kötü EFI bölümünüz silinir.

Anakartınızın "Boot Options"-ına Google'dan bakıp açılış anında F9 veya F12 gibi tuşlar aktif olmuyor ve boot seçeneklerini getiremiyorsanız maalesef iş tornavidaya kaldı demektir.

Bu da kurduğunuz pc/nb ne ise oradan diski başka bir sisteme slave olarak bağlayıp oradan FAT32 veya NTFS gibi bir format ile ancak çözülebilir.

Son düzenleme:

Abim benim az önce ceza aldım acaba bana daha detaylı anlatabilir misin?

@TosunPASA @STEREO. Luigi99 abim benim az önce ceza aldım tam olarak ne yapacağım.

Son düzenleme:
Abim benim az önce ceza aldım acaba bana daha detaylı anlatabilir misin?

@TosunPASA @STEREO. Luigi99 abim benim az önce ceza aldım tam olarak ne yapacağım.

Her anakartın açılış esnasında boot seçeneklerinin listelendiği menü vardır.

Bunu istersen BIOS'da ilk Boot'un çoklu harddsikin varsa hangisinden olacağını seçebileceğin gibi, USB bellek - DVD-ROM gibi harici medya aygıtlarına yönlendirebilr sonra da F10'a basarak her seferinde bu seçtiğin kısımdan açılmasını sağlayabilirsin. Ama sistemi bir defalık USB'den açmak istiyorsan anakart ilk açılış esnasında boot menü tuşuna barak listelenmesini ok tuşu ile de USB veya DVD ROM gibi seçeneklere yönlendirebilirsin.
Örnek: Windows'a dönmek istiyorsun. USB'den boot edip Windows ilk yüklemesini yapıp kendisini yeniden başlattığında tekrar BIOS'a girip USB-DVD-room gibi ilk boot seçeneğini harddiskine yeniden yönlendirmen gerekiyor. Bu kısmı atlama. Yoksa sistem döngüye girer sürekli USB/DVD-romdan açılışda kalır. O yüzden boot menüsü en doğru seçimdir.

Benim anakartım için bu seçenek F12 tuşu. Anakart açılış esnasında sürekli F12'ye basarak listelenmesini sağlıyorum ve gelen listeden USB belleği seçi açılış yaptırıyorum. USB bellek içerisinde Rufus ile bir ISO yazdırmış olabileceğin gibi Ventoy ile USB belleği formatlayıp içerisinde çok fazla ISO (farklı işletim sistemlerine ait imaj dosyası) yükleyerek bunların menü halinde hangisini yüklemek istiyorsan seçim yapabilirsin.

Bu tür işleme başlamadan önce anakartının boot seçeneklerini getiren tuşu öğren.
Akabine YouTube gibi siteden USB'den açılış olsun, USB'ye Ventoy kurulumu gibi videoları seyretmen çok faydalı olacaktır.

Hocam tuşlar çalışıyor fakat BIOS ve boot sekmesine girmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…