Chromium Virüsü Nasıl Kaldırılır?

Şöyle ki Kaspersky'nin buldukları eskiden kalan orijinalini almadan önce kullandığım crack dosyaları idi.

Google chorome kullanmadığım için sıkıntı olmaz. :D.

ESET konusunda bende söylediklerinize katılıyorum. ESET'ten farklı bir av kullanırken, isim vermeyeyim gerek yok diye düşünüyorum. Aynı şeyi deneyimlemiştim. O günden bugüne de kendileriyle devam ediyorum. Malwarebytes ile birlikte tabi. :)

ESET konusunda bende söylediklerinize katılıyorum. ESET'ten farklı bir av kullanırken, isim vermeyeyim gerek yok diye düşünüyorum. Aynı şeyi deneyimlemiştim. O günden bugüne de kendileriyle devam ediyorum. Malwarebytes ile birlikte tabi. :)
Kesinlikle hocam. Malwarebytes'da o alanda lider gibi zaten. :)

Mağdur olanlara selamlar! Merhaba arkadaşlar 4gündür bende bu virüsten muzdaribim siz gittiğini sanıyorsunuz değil mi? Attığım fotoğrafa girin bakalım var mı sizde de. Kayıt defterini açın current user’a girin software’ye tıklayın bakın Chromium yazıyor mu orada lütfen geri dönüş yapın bekliyorum.
Mağdur olanlara selamlar! Merhaba arkadaşlar 4gündür bende bu virüsten muzdaribim siz gittiğini sanıyorsunuz değil mi? Attığım fotoğrafa girin bakalım var mı sizde de. Kayıt defterini açın current user’a girin software’ye tıklayın bakın Chromium yazıyor mu orada lütfen geri dönüş yapın bekliyorum.
Kesinlikle hocam. Malwarebytes'da o alanda lider gibi zaten. :)

Merhaba Neo bu konuya mesaj attım okur musun C?

Son düzenleme:

Merhaba Neo bu konuya mesaj attım okur musun C?

Merhaba Berke.gn. Evet girdim baktım var ama şunuda söylemek lazım içli boş ve de burada yüklemiş olduğum ama artık yükle olmayan programlarda var.

Girdinin olması bir risk taşımaz. Veri olmadıkça zararı yok. Yukarıda adamın dediği gibi silinmiş yazılımların da kayıtları kalır normalde.

Arkadaşlar format atmayı düşünüyorum ne dersiniz iş bilgisayarım kart bileğileri her şey var bu program çalışıyor mu sizce halen silmeyi deneyin tekrar o klasör geliyor.

Nasıl yani?

Öncelikle iş bilgisayarı ise zaten kesinlikle ücretli ESET ve ya Kaspersky kullanmalısın. Format atmana gerek var mı dersen bence yok çünkü bu choromium benim laptopda vardı. Başlangıç programları ve ya denetim masası programlar listesinde gözükmekteydi ama tam hatırlamıyorum hangisinde olduğunu tek bildiğim var olmasıydı(kendim bulabildiğim dosyaları silmeme rağmen). En son ESET tarayıp temizledikten sonra oradan da gitti. Ayrıca masaüstü PC'de de o belirttiğin regedit de chromium vardı ama masaüstü pc'de chromium'u hiç görmedim,yani yoktu.
Format en temizidir bu tartışmasız ama günlük işler için bile kullanılan bir pc hele bu günlerde yoğun kullanılmakta. Doğal olarak ona ayıracağın efor ve vakit önemli. Kaldı ki sen iş bilgisayarı diyorsun. Eğer chromium dosyalarını yerini biliyorsan ve oradan temizlendiyse ayrıca düzgün bir vüris taraması yapıp (güvenli modda) temizlediysen sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

Öncelikle iş bilgisayarı ise zaten kesinlikle ücretli ESET veya Kaspersky kullanmalısın. Format atmana gerek var mı dersen bence yok çünkü bu choromium benim laptopda vardı. Başlangıç programları veya denetim masası programlar listesinde gözükmekteydi ama tam hatırlamıyorum hangisinde olduğunu tek bildiğim var olmasıydı(kendim bulabildiğim dosyaları silmeme rağmen). En son ESET tarayıp temizledikten sonra oradan da gitti. Ayrıca masaüstü PC'de de o belirttiğin regedit de Chromium vardı ama masaüstü PC'de Chromium'u hiç görmedim, yani yoktu.
Format en temizidir bu tartışmasız ama günlük işler için bile kullanılan bir PC hele bu günlerde yoğun kullanılmakta. Doğal olarak ona ayıracağın efor ve vakit önemli. Kaldı ki sen iş bilgisayarı diyorsun. Eğer Chromium dosyalarını yerini biliyorsan ve oradan temizlendiyse ayrıca düzgün bir vüris taraması yapıp (güvenli modda) temizlediysen sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

Geri dönüşün için teşekkürler! Merhaba 5arkadaşıma sordum onların PC ‘lerndede var bu arkadaşlar da gezginler tarzı sitelerden bir şeyler indirmiş. Bir de bilinçli bilgisayar kullanıcı abilerim var bunlarda oyun vs oynuyorlar be bunların PC'de yok ben format ile çözümü sağlayacağım bir daha da korsana düşmeyeceğim. Bu arada regedittekini sildiğim halde geri geliyor bu normal değil zaten 2.olarak güvenli modda da sildim tekrar geri geldi bende şöyle bir çözüm buldum Chromium sağ tık yapıp izinlerin hepsini kaldırdım şu an istese de kullanamaz ama yine de format atıp kurtulacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı