Çift ekran FPS düşürür mü?

• Konuyu başlatan alsas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 17.774

alsas

Femtopat
Yakın zamanda kendime yeni bir ana ekran alacağım ve şu anki monitörümü 2. ekran yapacağım ama bir yerden kaç monitörün olursa ekran kartının belleğindeki VRAM o kadar bölünür diye bir şey duymuştum yani 2 ekranlı bir PC'de 6 GB ekran kartı 3 GB bir ekrana, 3 GB bir ekrana ayırır gibi. Bu doğru mu? Veya FPS'te bir fark olur mu?

Hocam, ikinci ekranda işlemci ve ekran kartını fazla kullanacak işlem yaparsanız düşer. Hafif işlemler fazla etkilemez.

İki monitör de gerektiği kadar kullanır. İlla ikiye bölmüyor. FPS'teki farka gelince de pek fazla fark olmaz. İkinci monitörünüzün çözünürlüğü daha yüksekse ve ağır işler için kullanıyorsanız durum başka olur tabii.

2. monitörün çözünürlüğü düşük sadece Spotify ve Google kullanırım sıkıntı çıkarmaz değil mi 1660s/3500x.

Yakın zamanda kendime yeni bir ana ekran alacağım ve şu anki monitörümü 2. ekran yapacağım ama bir yerden kaç monitörün olursa ekran kartının belleğindeki VRAM o kadar bölünür diye bir şey duymuştum yani 2 ekranlı bir PC'de 6 GB ekran kartı 3 GB bir ekrana, 3 GB bir ekrana ayırır gibi. Bu doğru mu? Veya FPS'te bir fark olur mu?

Benim FPS 2 kat düşüyor 300 ise 150 oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı