Merhaba cihazım Dell'in Alienware MX14XR2 serisi cihazımda HD4000 ve GT650M olarak çift GPU bulunmakta.
Sistem özelliklerim:
Windows 8.1 Single Language ( mecburi)
i73630QM.
8 GB RAM.
240GB SSD.
GT650M 2 GB paylaşımsız + HD4000.
GTA 4 de 15 FPS The Forest da 30 FPS alıyorum Aygıt Yöneticisi'nden HD4000'i kaldırdığımda ise GTA 4'e bile giremiyorum GPU yetersiz ibaresi alıyorum.
BIOS ayarına girip Advanced veya Display gibi bir bölümde Integrated Graphics ayarlarını bulup Intel HD Grafik 4000'i devre dışı bırak. Bundan sonra sistem artık sadece GT650M üzerinden çalışacak. BIOS tuşu Dell laptoplarda hangi tuş bilmiyorum.
BIOS ayarına girip Advanced veya display gibi bir bölümde ıntegrated Graphics ayarlarını bulup Intel HD grafik 4000'i devre dışı bırak. Bundan sonra sistem artık sadece GT650M üzerinden çalışacak. BIOS tuşu Dell laptoplarda hangi tuş bilmiyorum.
NVIDIA sürücüleri tam kurulu mu? Aygıt Yöneticisi'nden iGPU kapatmak sorunlara yok açar zaten. Kim uydurdu bunu ve herkes söylüyor anlamış değilim. Panele görüntüyü Intel veriyor zaten. MUX olmayan cihazlarda doğrudan dGPU seçilmiyor, kapatılanlar var ama dGPU'yu.
Öyle ise Windows grafik ayarları üzerinden Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafik ayarlarına git klasik uygulamayı seç ve GT650M'in kullanılmasını istediğin uygulamanın (GTA 4, The Forest) .exe dosyasını ekle.
NVIDIA sürücüleri tam kurulu mu? Aygıt Yöneticisi'nden iGPU kapatmak sorunlara yok açar zaten. Kim uydurdu bunu ve herkes söylüyor anlamış değilim. Panele görüntüyü Intel veriyor zaten. MUX olmayan cihazlarda doğrudan dGPU seçilmiyor, kapatılanlar var ama dGPU'yu.