Çift ekran kartı nasıl iptal edilir?

İbrahim.C

Decapat
Daha fazla  
Merhaba cihazım Dell'in Alienware MX14XR2 serisi cihazımda HD4000 ve GT650M olarak çift GPU bulunmakta.
Sistem özelliklerim:
Windows 8.1 Single Language ( mecburi)
i73630QM.
8 GB RAM.
240GB SSD.
GT650M 2 GB paylaşımsız + HD4000.
GTA 4 de 15 FPS The Forest da 30 FPS alıyorum Aygıt Yöneticisi'nden HD4000'i kaldırdığımda ise GTA 4'e bile giremiyorum GPU yetersiz ibaresi alıyorum.

Aygıt Yöneticisi bu şekilde.

Aygıt Yöneticisi'nden HD4000i kapattığım zaman bu şekilde oluyor.

64 Bit Win 8.1

HD4000'i kapatmayın, açın onu çünkü panel yönetimi onun üzerinde.

Sanırım driverim doğru yüklenmemiş, laptopun driverları Windows 10'da desteklenmiyor olarak gözüküyordu mecburi Win8.1'e geçtim bu da aynı gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    10,9 KB · Görüntüleme: 17
Sanırım driverim doğru yüklenmemiş, laptopun driverları Windows 10'da desteklenmiyor olarak gözüküyordu mecburi Win8.1'e geçtim bu da aynı gibi.

Rehbere bakarak driveri temizleyip kurmayı deneyin.

Peki deniyorum.

Şu an durum bu.

Ve maalesef yine aynı.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    39,8 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    578 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
GT650M bozulmuş olabilir mi? Durum fiziksel bir arıza olabilir. Cihaz başka sürücüleri Windows 10 üstünde hiç mi çalışmıyor? Ne zamandan beri bu sorunu alıyorsunuz?

GT650M bozulmuş olabilir mi? Durum fiziksel bir arıza olabilir. Cihaz başka sürücüleri Windows 10 üstünde hiç mi çalışmıyor? Ne zamandan beri bu sorunu alıyorsunuz?

Windows 10'da aynı sorun vardı. FurMark açtığımda GT650M çalışıyor ve Görev Yöneticisi'nden kontrol edebiliyordum ama oyunlarda yine aynı. Laptop bazı driverları Windows 10'da desteklemeyince mecburi Win 8.1'e geçtim, bu şekilde de aynı.

Windows 10'da aynı sorun vardı. FurMark açtığımda GT650M çalışıyor ve Görev Yöneticisi'nden kontrol edebiliyordum ama oyunlarda yine aynı. Laptop bazı driverları Windows 10'da desteklemeyince mecburi Win 8.1'e geçtim, bu şekilde de aynı.

GT650M günümüze göre bayağı eski evet ama GTA 4 için 15 FPS vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Ha bu arada GTA 4 optimiazsyonu herkes tarafından bilinir, berbattır. The Forest ise ben 840M ile denedğimde 30 FPS zor oynadım zamanında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı