Çift Ekran Kartlı Laptop Sadece Dahili Ekran Kartını Kullanıyor

Enes İnce 5544

Centipat
Arkadaşlar. Eimde HP'nin BW-28NT model laptopu var. Ben bu laptopu Teknosa'dan alırken özelliklerde yazan "4 GB harici ekran kart(paylaşımsız)" özelliğine güvenerek aldım. AMD A12 APU'ya sahip. Özelliklerde 2 adet ekran kartı var. Birisi 512 MB olan R7 grephics, diğeri 4 GB olan Radeon 535DX. Oyunlarda FPS çok düşük. Her türlü videoyu izledim. Forum forum gezdim her şeyi denedim yapamadım. GTA 4'de ayarlar kısmında altta bir bar var orada 480 MB ekran kartı görülüyor çıldırmak üzereyim. Yok yüksek performansa al falan dediler heppsini yaptım Driver'i güncelledim, olmadı eskisini yükledim olmuyor. Elimde 4 GB ekran kartı var ben sadece 512'lik olan dandiği kullanabiliyorum.

Selamlar dostum acaba sistemde Radeon 535DX takılı olarak gözüküyor mu?

Evet reis aygıt yöneticisinde ikisi de görülüyor.
Bende de Lenovo'nun AMD A12 9720P işlemcisi ve Radeon 535DX (aslında bu modifiye edilmiş Radeon 530) var. Garip bir şekilde APU'daki R7, Radeon 530'dan daha iyi performans veriyor.

Reis benim istediğim 4 GB diye aldığım PC'yi 4 GB kullanmak inan 4 GB dururken 512 kullanmak çok koyuyor.

Dostum aynı ekran kartına sahibim. Maalesef kart çöp, oyun olarak sadece LOL'de sıkıntı yaratmaz. Başka bir oyunu sorunsuz oynayacağını sanmıyorum. Oyunlar 512 MB olarak gösterse bile sen aslında 4GB olanı kullanıyorsun. İstersen youtube'dan radeon 530 gaming yazarak nasıl bir çöp olduğunu görebilirsin.

Evet reis aygıt yöneticisinde ikisi de görülüyor.

Reis benim istediğim 4 GB diye aldığım PC'yi 4 GB kullanmak inan 4 GB dururken 512 kullanmak çok koyuyor.
Dostum maalesef Laptop'lar hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim. Laptop'unu yeni aldıysan fabrika çıkışlı bir hata olabilir.Bence aldığın satıcıya ulaşıp sorununu bildirmelisin.

Radeon ayarlarından Dual Graphics ya da Crossfire ayarı var ise kapatmayı denediniz mi? Her oyun için ayrı ayrı kapatmanız gerekebilir.

Reis biraz daha açar mısın nasıl yapmam gerekiyor?
Dostum maalesef Laptop'lar hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim. Laptop'unu yeni aldıysan fabrika çıkışlı bir hata olabilir.Bence aldığın satıcıya ulaşıp sorununu bildirmelisin.
aga yeni değil uzun süredir bu hatayla boğuşuyorum. Tanıdık çok daha ucuza 2 gb rkran kartlı bir pc aldı ve oyunlarda benden daha yüksek fps alıyor. Çözümü yok mu bunun

Dostum aynı ekran kartına sahibim. Maalesef kart çöp, oyun olarak sadece LOL'de sıkıntı yaratmaz. Başka bir oyunu sorunsuz oynayacağını sanmıyorum. Oyunlar 512 MB olarak gösterse bile sen aslında 4GB olanı kullanıyorsun. İstersen youtube'dan radeon 530 gaming yazarak nasıl bir çöp olduğunu görebilirsin.
Aga şaka de lütfen

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı