Çift ekran olmadan çift ekran görünme sorunu

ozzan111

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün bilgisayarıma format attığımda fare imlecini yana kaydırdığım zaman kaybolduğunu fark ettim. Resimde de görüldüğü gibi Dxdiag ve bilgisayarın ayarlarına baktığımda çift ekran olarak göründüğünü ve sorunun bundan kaynaklandığını gördüm. Haliyle masaüstü kullanımında ve oyuınlarda farklı bir deneyim oluyor. Ama çift ekranım yok sadece 1 ekranım var. (oyunlarda resimde görülen soldaki ekranda oynuyorum kayma olmuyor yani ama performans kaybı olduğu belli oluyor)

Bilgi: Harici olarak ekran kartım var ve onboard ekran kartım var. Ve aygıt yöneticisinde ikisi de görünüyor.

Görüldüğü üzere ekran görüntüsü aldığımda da yanda ekran varmış gibi görünüyor. Ne kadar uğraştıysam yapamadım. Belki çok basit bir çözümü vardır. Forumda bu konuya benzer konuda bulamadım.
Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstüne sağ tıklayın ve "Görüntü ayarları"nı açın.
2 yazan monitörde aşağı inip "Bunu ana ekranım yap" seçeneğini seçin. Yeniden başlatma isterse yapın.
Daha sonra diğer kaybolmasını istediğiniz monitöre tıklayıp aşağıdaki adımları yapın.

Adım adım hepsini yaptım ama sorun devam ediyor.

Bu arada ek bir bilgi daha, bilgisayara format atarken monitörün vga kablosunu harici ekran kartı çıkışına taktığımda bios ekranı görünmeden bilgisayar açılıyor. Bu yüzden format atarken ekran kablosunu harici ekran kartından çıkarıp onboard olana takıp format işlemini gerçekleştirmiştim. Bilmem bu bilgi işinize yararmı ama...

Yine ayarlara girin. Aşağıda belirtilen kısımdan ana ekran hangisi ise onu seçin. "Yalnızca x üzerinde göster".

Ekran görüntüsü alırken bu çıkar sadece, onu da lazım olduğunda düzenlersiniz. Fare geçmiyorsa bu şekilde kullanabilirsiniz.

Konuyu canlandırdım ama çözümünü buldum denetim masasını açın ve aygıtlar ve yazıcılar yerini açın orada fare klavye yeri çıkacak siz hangi görüntü aldınız aygıtı kaldıracaksınız üstüne sağ yapın ve aygıtı kaldırın ve PC'yi yeniden başlatın sorun çözüldü.

Yine ayarlara girin. Aşağıda belirtilen kısımdan ana ekran hangisi ise onu seçin. "yalnızca X üzerinde göster".

Eki Görüntüle 274573

Bende de aynı sorun var ama ben monitöre hem HDMI hem VGA bağlanrısı yaptım çünkü HDMI takınca aralık dışında hatası alıyorum VGA takıyorum ekran kartım sıkıntılı o yüzden ekran gidip geliyor bende 2'sini bağladım bu sefer VGA'dan açılınca HDMI'dan da açılıyor ve fare imlecini sağa doğru kaydırınca gidiyor. PC bunu 2 ekran olarka algıladı bende ekran çözünürlüğü>birden çok ekran kısmına bastım ve bu ekranı yinele dedim.
Sorun çözüldü ama aklımda kalan tek soru eskisi gibi çalışacak mı yoksa yaptığım ayar sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…