Çift ekran yapınca ses gelmiyor

BlaXy

Hectopat
Daha fazla  
Selam sorunum tam olarak şöyle eski bir monitörüm vardı onu da değerlendirmek için şu anki laptopum(Monster Abra A5) ile VGA HDMI dönüştürücüsü ile bağladım ve ses ayarlarından ne yaparsam yapayım olmadı bir de son bir şey VGA HDMI kablosunun içinden bir de AUX kablosu çıktı ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

VGA kablosu zaten ses vermez, HDMI hem görüntü hem ses verir ama VGA sadece görüntü verir, AUX kablosunun var olma nedeni bu. Muhtemelen onu kullanarak HDMI'dan gelen sesi hoparlöre bağlayabilmeniz için yanında verdiler, monitör VGA olduğu için üstünde kendi hoparlörleri de yoktur muhtemelen. AUX girişi olan bir hoparlör/kulaklık bulup ona takarak ses alabilirsiniz. Bu arada laptop kullanıyorsunuz kendi ses çıkışı var yani, ses ayarlarında kaç tane ses cihazı görüyorsunuz? Onlardan bir diğerini varsayılan yaparakta laptoptan ses çıkartmayı deneyebilirsiniz.

VGA kablosu zaten ses vermez, HDMI hem görüntü hem ses verir ama VGA sadece görüntü verir, AUX kablosunun var olma nedeni bu. Muhtemelen onu kullanarak HDMI'dan gelen sesi hoparlöre bağlayabilmeniz için yanında verdiler, monitör VGA olduğu için üstünde kendi hoparlörleri de yoktur muhtemelen. AUX girişi olan bir hoparlör/kulaklık bulup ona takarak ses alabilirsiniz.

Kulaklık kullanıyorum normalde onun için nasıl yapacağım?

Kulaklık kullanıyorum normalde onun için nasıl yapacağım?
Yok ben yanlış anlamışım zaten ilk başta sonradan düzenledim, ses aygıtları ayarlarında kaç tane ses aygıtı görüyorsunuz? Windows yeni bir ses aygıtı tespit ettiğinde onu varsayılan yapar, sizde de HDMI'ın takıldığını tespit ettiği için onu varsayılan yapmış olabilir bunu kontrol etmiş miydiniz?

Yok ben yanlış anlamışım zaten ilk başta sonradan düzenledim, ses aygıtları ayarlarında kaç tane ses aygıtı görüyorsunuz? Windows yeni bir ses aygıtı tespit ettiğinde onu varsayılan yapar, sizde de HDMI'ın takıldığını tespit ettiği için onu varsayılan yapmış olabilir bunu kontrol etmiş miydiniz?

Evet etmiştim kulaklığı çıkarınca bilgisayarın kendi hoparlöründen gayet iyi ses geliyor ama kulaklığı takınca gelmiyor.
Tamam hallettim kulaklığı USB'ye çevirdim ve soğutucuya taktım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı