Çift HD5970 CrossFire ile aynı anda çalışır mı?

onurtr61

Femtopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Radeon HD 5970 ekran kartım var çift ekran kartlı ürün ikisini aynı anda çalıştırılabiliyor mu? CrossFire gibi MSI Afterburner'da biraz uğraştım denemeler yaptım olmadı. Tekini kullanıyor bir de tekini kullanınca 1 GB oluyor haliyle bazı oyunlarda yetmiyor ayarlar yükselince en çok merak ettiğim 2 GPU da aynı anda çalıştırılabiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamünaleyküm. Radeon HD 5970 ekran kartım var çift ekran kartlı ürün ikisini aynı anda çalıştırılabiliyor mu? CrossFire gibi MSI Afterburner'da biraz uğraştım denemeler yaptım olmadı. Tekini kullanıyor bir de tekini kullanınca 1 GB oluyor haliyle bazı oyunlarda yetmiyor ayarlar yükselince en çok merak ettiğim 2 GPU da aynı anda çalıştırılabiliyor mu?

Çalışır fakat CF destekleyen oyun sayısı çok az 2 GPU satıp güncel daha performanslı bir GPU al.

Kart zaten tek PCB'de 2 GPU'lu ama. :D fiyatı nasıl nasıl olur pek kestiremiyorum.

Tamamda hem güç tüketimi çok yüksek hem de performans düşük oluyor ortalama GTX 1050 Ti ve 1060 arasında performans verir 2 kartıda satsa güncel bir kart alsa RX 570,1060 3GB gibi çok daha mantıklı.

Tamamda hem güç tüketimi çok yüksek hem de performans düşük oluyor ortalama GTX 1050 Ti ve 1060 arasında performans verir .
Ters bir şey söylemedim, sadece ekleme yaptım.
Yanlış anladın sen, ortada iki tane ekran katı yok.
254-pcb-front.jpg

Tek PCB'de iki tane GPU var.

Yani ikisini nasıl satsın arkadaş? Bu da zaten anca 1050 performansı verir en iyi ihtimal. Eski sürücüler ve oyunların desteklememesinden dolayı Crossfire performansı çöp olur.
Eski olduğu için bir RX570 parası etmez. Yine eski olduğu için bir 1050 parası etmez. Üstüne biraz ekleme ile RX570 alınamaz. Bu kart 1000-1200 arası satılsa(ki zor az ekler daha güncel kart bakarım) En ucuz tek fanlı RX570'ler 2750'den satılıyor. Ha diyince alınamaz yani. Siz ''2 kartıda satsa güncel bir kart alsa RX 570,1060 3GB gibi çok daha mantıklı'' demişsiniz ki etmez, en azın iki katından fazla para eklemek zorunda en ucuzunu almak için.
Ha bu arada para varsa güncel karta geçilmeli yanlış anlamayın. Bu tarz eski güçlü kartlar tam bir elektrik canavarı ve saatli bir bomba, her an bozulabilir. Yeni kartlara geçmek çok mantıklıdır, ben sadece sizin yanlışınızı düzelttim.

Düzeltme: Ve konunun başlığına bakmamışsındır.🤦‍♂️
Kusura bakma arkadaşım, ben yanlışım ve evet ikisini satıp biraz ekler ise bir RX570 parası çıkabilir.

Son düzenleme:
ekran kartını 2. el aldım zaten 560 tl ye üstüne katamam sadece 2 gpu lu oldugu için soruyorum crossfire gibi diyorum çalıştırılamaz mı yanlış anlayan var galiba :) 2 gpu lu tek ekran kartı bu

Ekran kartını 2. el aldım zaten 560 TL'ye üstüne katamam sadece 2 GPU'lu oldugu için soruyorum CrossFire gibi diyorum çalıştırılamaz mı yanlış anlayan var galiba :) 2 GPU'lu tek ekran kartı bu.

5970 çift GPU onu biliyoruz bizim yanlış anladığımız kısım çift HD 5970 dediğin zaman 2 tane ayrı ayrı 5970 GPU oluyor 5970 zaten tek GPU değil 2 GPU var içinde tek soğutma ve Pcp'de evet çalışır fakat CF isteyen oyun sayısı az dedim.

5970 çift GPU onu biliyoruz bizim yanlış anladığımız kısım çift HD 5970 dediğin zaman 2 tane ayrı ayrı 5970 GPU oluyor 5970 zaten tek GPU değil 2 GPU var içinde tek soğutma ve Pcp'de evet çalışır fakat CF isteyen oyun sayısı az dedim.
biraz bilgim zayıf pcp nedir nasıl bir yol izlemem gerek

Biraz bilgim zayıf pcp nedir nasıl bir yol izlemem gerek.

PCB nedir?
PCB diye geçiyor pcp demişim yanlışlıkla onun bir alakası yok sadece bilgi vermek amaçlı söylemiştim eski nesil oyunlarda CrossFire desteği oluyor yeni oyunlarda yok 5970 içindeki 2 GPU kullanamazsınız sadece 1 tanesini kullanırsınız yeni oyunlarda bu da 2 GPU kartın performans olarak yarı yarıya düşmesi demek.
Yani özetle 5970 2 tane 5870 kart ile çalışıyor HD 5870 performansı alırsınız yeni oyunlarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı