Çift Kanal 2400 Mhz mi, Tek Kanal 3000 Mhz mi ?

• Konuyu başlatan Alfirk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.683
Merhaba arkadaşlar, Ryzen 3 2200G APU' ma bellek alacağım fakat kararsızım. Çift kanal bellek kullanmamı herkes öneriyor oyunlarda daha fazla FPS alacağımı söylüyorlar. Ama tek kanal kullansam ne olur ki çok yavaşlar mı?

Mesela ADATA 4×2 8 GB 2400 Mhz mi alsam daha iyi olur yoksa Corsair 8 GB 3000 Mhz tek kanal mı almalıyım? Şimdi aralarında çok performans farkı yoksa tek kanal istiyorum.

Mesela oynadığım oyunlar sadece CS:GO, PUBG MOBİLE Emülatör, LİTE PUBG ve F1 2014 oynuyorum. Yani bu oyunlarda tek kanal 3000 Mhz 40+ FPS minimum verir mi1080p' de?

Aslında peformans açısından iki kanal 2400 Mhz alman daha mantıklı ancak 3000 Mhz alıp daha sonra yükseltme yapma şansında mevcut. Ben olsam 3000 Mhz alır daha sonra bir 8 GB daha eklerdim. Ayrıca APU sistemde yüksek MHz hızına sahip bellekler daha performanslı olacaktır.

Aslında peformans açısından iki kanal 2400 Mhz alman daha mantıklı ancak 3000 Mhz alıp daha sonra yükseltme yapma şansında mevcut. Ben olsam 3000 Mhz alır daha sonra bir 8 GB daha eklerdim. Ayrıca APU sistemde yüksek MHz hızına sahip bellekler daha performanslı olacaktır.
Hocam maalesef yükseltme yapamam. Sadece tek kanal 3000 Mhz alsam iyi olur mu ? Dediğim oyunları akıcı oynatır mı?
Tek kanal 3000Mhz alırdım.
Corsair 8GB D4 3000 Mhz CL16 CMK8GX4M1D3000C16 Ram Corsair 1-2 ay sonra 1 tane daha eklerdim ama 3. Nesil Ryzen APUları bekleyin almadıysanız eğer aldıysanız sorun yok ama Rx570 le bile ara sıra darboğaz yapıyor.
Evet teşekkürler. 2. Nesil aldım hocam. Şimdi tek kanal 3000 Mhz iyi olur mu yani ? İlla çift kanala gerek yok değil mi? Ve dediğim oyunları tek kanal 3000 Mhz açar mı.

Hocam maalesef yükseltme yapamam. Sadece tek kanal 3000 Mhz alsam iyi olur mu ? Dediğim oyunları akıcı oynatır mı?

Evet teşekkürler. 2. Nesil aldım hocam. Şimdi tek kanal 3000 Mhz iyi olur mu yani ? İlla çift kanala gerek yok değil mi? Ve dediğim oyunları tek kanal 3000 Mhz açar mı.
720P en düşük ayarlarda (yeni ve yüksek çözünürlüklü oyunlar hariç dediğiniz oyunları 30+ FPS oynama olasılığınız var) oynayabilirsiniz ileride RAM eklemesi yaparak bu performansı neredeyse 2 katı daha arttırabilirsiniz.

720P en düşük ayarlarda (yeni ve yüksek çözünürlüklü oyunlar hariç dediğiniz oyunları 30+ FPS oynama olasılığınız var) oynayabilirsiniz ileride RAM eklemesi yaparak bu performansı neredeyse 2 katı daha arttırabilirsiniz.
APU sistem için 8x2 olması daha iyi olur. Gözle görülür fark var.
Teşekkürler 1080p 40+ FPS istiyorum. Neyse o zaman 2400 Mhz çift kanal alacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı