Çözüldü Çift kanal RAM FPS arttırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
400

EREN SATAR

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Manisa
Merhabalar iyi forumlar şu an elimde 400TL para mevcut sistemime yükseltme yapacağım en mantıklı şey sanırım +8 GB RAM eklemek.

Biliyorum çok konu var ve çok video var ama hangisi doğru hangisi yanlış emin değilim. Mesela bazı videolarda çok ciddi FPS artışı olmuş bazılarında olmamış gerçekten tecrübe eden kişilerden de yorum almak isterim.

Sistem*
  • R5 3500X.
  • RX560 4 GB.
Örneğin GTA 5 RDR2 ETS 2 CS:GO Valorant tarzı oyunlarda nasıl bir sonuç olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çift kanal RAM işlemcinin performansını arttırır. Darboğaz yaşamıyorsanız FPS artmaz, darboğaz yaşıyorsanız GPU kullanımı artacağı için FPS artar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çift kanal RAM işlemcinin performansını arttırır. Darboğaz yaşamıyorsanız FPS artmaz, darboğaz yaşıyorsanız GPU kullanımı artacağı için FPS artar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rekabetçi oyunlarda, bu fark daha gözle görülebilir oluyor.
Tabi ki Dual Channel, normal 16 GB RAM'e göre 10 ila 50 FPS arasında fark yaratabiliyor.

Oyunda FPS gözle görülür şekilde artmayacak ancak kesinlikle Dropların çoğundan hatta neredeyse hepsinden kurtulacaksınız o yüzden çift kanal Ram yapmaya değer. Ayrıca bildiğim kadarıyla çift kanal RAM kullanımı APU sistemlerde daha çok öne çıkıyor performans artışı konusunda.

Drop yiyorsan onları önler ve 10-15 FPS artabilir diyebiliriz şu anlık fakat bence eklemelisin 8 GB RAM 2-3 ay sonra sorun çıkarır.

4. banı yedim hocam

Hayır hocam herhangi bir darboğaz yok zaten işlemcim ekran kartına oranla çok daha iyi.
Eğer FPS artmayacak ise hiç almayayım mı diyorum kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…