Çözüldü Çift kanal RAM FPS arttırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
400

EREN SATAR

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Manisa
Merhabalar iyi forumlar şu an elimde 400TL para mevcut sistemime yükseltme yapacağım en mantıklı şey sanırım +8 GB RAM eklemek.

Biliyorum çok konu var ve çok video var ama hangisi doğru hangisi yanlış emin değilim. Mesela bazı videolarda çok ciddi FPS artışı olmuş bazılarında olmamış gerçekten tecrübe eden kişilerden de yorum almak isterim.

Sistem*
  • R5 3500X.
  • RX560 4 GB.
Örneğin GTA 5 RDR2 ETS 2 CS:GO Valorant tarzı oyunlarda nasıl bir sonuç olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çift kanal RAM işlemcinin performansını arttırır. Darboğaz yaşamıyorsanız FPS artmaz, darboğaz yaşıyorsanız GPU kullanımı artacağı için FPS artar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır hocam herhangi bir darboğaz yok zaten işlemcim ekran kartına oranla çok daha iyi.
Eğer FPS artmayacak ise hiç almayayım mı diyorum kendime.
Gözle görülür artış olmaz maksimum 15-20 ancak drop yiyor iseniz gidecektir.

Şu an il dışındayım lakin hatırladığım kadarı ile genelde oluyordu.

GPU %100 kullanılıyorsa işlemci zaten ekran kartını besliyor demektir. Bu durumda daha fazla FPS istiyorsanız GPU'yu yükseltmeniz gerekmekte. GPU %100 kullanılmıyorsa daha fazla FPS için ya çift kanal RAM'e geçin ya da işlemciyi yükseltin.

GPU %100 kullanılıyorsa işlemci zaten ekran kartını besliyor demektir. Bu durumda daha fazla FPS istiyorsanız GPU'yu yükseltmeniz gerekmekte. GPU %100 kullanılmıyorsa daha fazla FPS için ya çift kanal RAM'e geçin ya da işlemciyi yükseltin.

Hocam işlemcim 3500X ekran kartım RX 560 zaten işlemci yükseltmesi saçma olur gibime geliyor.
Ekran kartı yükseltmesi için 2.el işlerine girmem gerek açıkçası uğraşmak istemiyorum.
O zaman +8RAM satın alayım bakalım nasıl olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örneğin bu videodaki kadar bir fark yaratması benim için yeterlidir.
Video fake değil gibi gözüküyor...
@Akif @Umut 77 @sergen212 @Wozzy @FlexR @ulassssdemirci

O kadar yapar mı bilmiyorum ancak Valorant işlemciye ciddi yük bindiren bir oyun. İşlemci performansının artması doğrudan etkileyebilir. Sisteminde eksik olan şey çift modül 16 GB RAM zaten. Eğer yükseltme yapacaksan al bir tane daha.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı