Merhabalar iyi forumlar şu an elimde 400TL para mevcut sistemime yükseltme yapacağım en mantıklı şey sanırım +8 GB RAM eklemek.
Biliyorum çok konu var ve çok video var ama hangisi doğru hangisi yanlış emin değilim. Mesela bazı videolarda çok ciddi FPS artışı olmuş bazılarında olmamış gerçekten tecrübe eden kişilerden de yorum almak isterim.
Sistem*
R5 3500X.
RX560 4 GB.
Örneğin GTA 5 RDR2 ETS 2 CS:GO Valorant tarzı oyunlarda nasıl bir sonuç olur?
GPU %100 kullanılıyorsa işlemci zaten ekran kartını besliyor demektir. Bu durumda daha fazla FPS istiyorsanız GPU'yu yükseltmeniz gerekmekte. GPU %100 kullanılmıyorsa daha fazla FPS için ya çift kanal RAM'e geçin ya da işlemciyi yükseltin.
GPU %100 kullanılıyorsa işlemci zaten ekran kartını besliyor demektir. Bu durumda daha fazla FPS istiyorsanız GPU'yu yükseltmeniz gerekmekte. GPU %100 kullanılmıyorsa daha fazla FPS için ya çift kanal RAM'e geçin ya da işlemciyi yükseltin.
Hocam işlemcim 3500X ekran kartım RX 560 zaten işlemci yükseltmesi saçma olur gibime geliyor.
Ekran kartı yükseltmesi için 2.el işlerine girmem gerek açıkçası uğraşmak istemiyorum.
O zaman +8RAM satın alayım bakalım nasıl olacak.
Örneğin bu videodaki kadar bir fark yaratması benim için yeterlidir.
Video fake değil gibi gözüküyor... @Akif@Umut 77@Liberte Sergen@GnçMühendis@FlexR@ulassssdemirci
O kadar yapar mı bilmiyorum ancak Valorant işlemciye ciddi yük bindiren bir oyun. İşlemci performansının artması doğrudan etkileyebilir. Sisteminde eksik olan şey çift modül 16 GB RAM zaten. Eğer yükseltme yapacaksan al bir tane daha.