Çözüldü Çift Kanal RAM Tüm Oyunlarda FPS Düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Öncelikle sistemim:
R5 1400.
RX 5500 XT.
2x8GB Corsair 3000MHz RAM.
WD 500GB HDD.

Sistemde bütün oyunlarda FPS düşüşü yaşamam üzerine konu açmıştım daha önce, sorunun çözüleceğini umarak 1 tane daha RAM alıp çift kanal olarak çalıştırdım fakat hiçbir fark olmadı. Hala FPS düşüşü yaşıyorum.

İşlemci darboğazı yaşıyorum fakat nasıl bir darboğazsa zaten 40FPS aldığım oyun (AC Origins) bir anda 12FPS e düşüyor. Nasıl bir darboğazdır anlamadım.
Hocam zaten o oyundan şikayet çok. Daha iyi sistemi olanlar bile şikayetçi. İşlemciyi resmen sömürüyor diyorlar.

Hocam zaten o oyundan şikayet çok. Daha iyi sistemi olanlar bile şikayetçi. İşlemciyi resmen sömürüyor diyorlar.
Bu arada bir şey fark ettim, GTA 5 de GPU kullanımım %60-70 civarındaydı RAM i çift kanal yapınca şu an genelde %99, arada %85 civarına düşüyor, Online da ise drop yiyorum :D Benim bir R5 2600 almam gerek sanırım. İşlemciyi OC edince nedense stabilite diye bir şey kalmıyor, bir kez daha deneyeceğim.

Bu arada bir şey fark ettim, GTA 5'de GPU kullanımım %60-70 civarındaydı RAM'i çift kanal yapınca şu an genelde %99, arada %85 civarına düşüyor, Online'da ise drop yiyorum :D benim bir R5 2600 almam gerek sanırım. İşlemciyi OC edince nedense stabilite diye bir şey kalmıyor, bir kez daha deneyeceğim.

Hocam biraz sabredin. 3300X alın. Oyun canavarı. Oyun performansı 2600'den daha iyi.

Bu arada bir şey fark ettim, GTA 5'de GPU kullanımım %60-70 civarındaydı RAM'i çift kanal yapınca şu an genelde %99, arada %85 civarına düşüyor, Online'da ise drop yiyorum :D benim bir R5 2600 almam gerek sanırım. İşlemciyi OC edince nedense stabilite diye bir şey kalmıyor, bir kez daha deneyeceğim.

Başka oyunda da oluyor ise sistemde sıkıntı var demek büyük ihtimal darboğaz.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı