Çözüldü Çift kanal RAM yaparken RAM'lerin yerleştirildiği slot fark eder mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AAAkopekAAA

Hectopat
Makaleler
1
Yaklaşık 1-2 yıl önce 8 GB belleğim vardı ben de bir tane daha 8 GB bellek daha eklemiştim. RAM'leri 2. ve 4. slotlara yerleştirmiştim. Ama FPS değerlerinde pek bir artış olmamıştı. O yüzden bazen aklıma acaba Dual Channel özelliğinden faydalanamıyor muyum diye takılıyor. Aydınlatabilir misiniz?

Anakartım: B360M Aorus Gaming 3

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kartınızda RAM slotları işlemciden itibaren 4-2-3-1 olarak isimlendirilmiş. Bu durumda ya ilk gruba ya da ikinci gruba yan yana takmanız lazım.

Anakartın kullanım kılavuzunda RAM'lerin hangi slotlara takılması gerektiği yazıyordur oradan kontrol edebilirsiniz. 1-3 veya 2-4 oluyor genelde

Önemli.

Çift kanalı forumda çok abartıyorlar bilip bilmeden aynı işlemci gibi. Ekran kartı kullanımın %100 oluyorsa sen i9 693985949K da taksan, 8 kanal 859485 GB RAM de taksan FPS'n ARTMAZ.

Hocam, doğru olanı yapmışsınız. Aralarında boşluk olacak şekilde takılır. FPS olayını yalnızca RAM ile alakalı değildir. RAM kaynaklı drop yemezsiniz. FPS arttırabilir fakat uçurmaz.

Kartınızda RAM slotları işlemciden itibaren 4-2-3-1 olarak isimlendirilmiş. Bu durumda ya ilk gruba ya da ikinci gruba yan yana takmanız lazım.

Çözüm
Eder ama devasa bir fark yok FPS kaybı yaşatmaz. Anakart kitapçığında yazan slotlara takın genelde 1-3 slotu oluyor.
Anakartın kullanım kılavuzunda RAM'lerin hangi slotlara takılması gerektiği yazıyordur oradan kontrol edebilirsiniz. 1-3 veya 2-4 oluyor genelde
Konuyu görünce aklıma geldi de. Bende rastgele takmıştım zamanında, sanırım 2-4 slotlarıydı. Elimde kılavuz yada kitapçık yok. Nasıl anlayabilirim acaba tam olarak hangi slotlara takmam gerektiğini?

Konuyu görünce aklıma geldi de. Bende rastgele takmıştım zamanında, sanırım 2-4 slotlarıydı. Elimde kılavuz ya da kitapçık yok. Nasıl anlayabilirim acaba tam olarak hangi slotlara takmam gerektiğini?
Anakart modelini biliyorsanız sitesine bakın kullanım kılavuzu oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…