Çift kanal vs tek kanal

EmirkaanBulat

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
Asus tuf gaming a620m plus wifi
İşlemci
RYZEN 5 7600
DDR5 de çift kanal ve tek kanal arasında ne kadar fark var?
Anakart A620M Plus Wi-Fi ASUS TUF.
Şu anda 16 GB tek modül 5200MHz RAM takılı.
32 yapmak mantıklı mı?

DDR5 de çift kanal ve tek kanal arasında ne kadar fark var?
Anakart A620M Plus Wi-Fi ASUS TUF.
Şu anda 16 GB tek modül 5200MHz RAM takılı.
32 yapmak mantıklı mı?

Çift kanal RAM her zaman daha yüksek FPS değerleri almanı sağlar fakat 32 GB RAM yapmak gerekli mi diye sorarsan Windows 10 kullanıyorsan gerekmez. 11 kullanıyorsan arka plan uygulamalarından ötürü falan gerekebilir.

Yine kayda değer bir fark olacaktır. Bence bütçen varsa al hem bazi oyunlar için 16 GB RAM bile yetmemeye başladı. 32 GB alman hem performans hem de ileriye dönük olması açısından iyi olur.

Tek ve çift arasında DDR5'te pek bir fark yok ancak 32'ye yükseltmek sistemi genel olarak rahatlatacaktır, çoğu oyunu daha rahat şekilde oynayacaksın. %1-0, 1'lik değerlerinde artış görürsün AVG FPS'de görmektense.

Sistemi söyler misin kardeşim?

Ryzen 5 7600
Gigabyte RTX 4060.
ASUS TUF Gaming A620M Plus
16 GB Corsair tek modül RAM.

Çift kanal RAM her zaman daha yüksek FPS değerleri almanı sağlar fakat 32 GB RAM yapmak gerekli mi diye sorarsan Windows 10 kullanıyorsan gerekmez. 11 kullanıyorsan arka plan uygulamalarından ötürü falan gerekebilir.

11 kullanıyorum.

Tek ve çift arasında DDR5'te pek bir fark yok ancak 32'ye yükseltmek sistemi genel olarak rahatlatacaktır, çoğu oyunu daha rahat şekilde oynayacaksın. %1-0, 1'lik değerlerinde artış görürsün AVG FPS'de görmektense.

Bir de anakartda 4 tane RAM slotu var gri olanlara mı takmam gerekir.

Ryzen 5 7600
Gigabyte RTX 4060.
ASUS TUF Gaming A620M Plus
16 GB Corsair tek modül RAM.

11 kullanıyorum.

Kardeşim, bu sistemin neredeyse aynısı bende var, anakart dışında her şey aynı hatta. Ben 2 tane 16 taktım, öneririm sana da.

1-3 veya 2-4 slota takmanız gerek.
Daha basitçe raminizin yanında bir boşluk bırakıp takın.

1723277453766.png

Yani çift kanal olması veya 32 GB olması her türlü faydalı. FPS artmasa bile akıcılık artar RAM kaynaklı saçma dropların çoğu gider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı