Çift kanalın oyunlara etkisi var mıdır?

Jusword

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, AMD sistemim var ve tek kanal 8 GB 3000MHz RAM kullanıyorum. Bu sistemi çift kanala çevirirsem oyunlarda FPS farkı olur mu? (APU değil)

APU sistemlerde, 2 katına kadar fark eder MHz'ine bağlı olarak, ama ekran kartı olan sistemlerde, fark o kadar büyük olmaz ama hissedilmeyecek kadar da az olmaz, tabii FPS'iniz 60 civarı dolanıyorsa efektlerle 30-40'lara düşüyorsa, aşırı derecede fark eder, 10-20 FPS'lik artış, yok zaten 100 FPS alıyorsanız 120 FPS'de olsa fazla fark etmezsiniz.(60-75Hz monitörler için geçerlidir, 144 veya 240'larda rahat fark edersiniz.)

APU sistemlerde, 2 katına kadar fark eder MHz'ine bağlı olarak, ama ekran kartı olan sistemlerde, fark o kadar büyük olmaz ama hissedilmeyecek kadar da az olmaz, tabii FPS'iniz 60 civarı dolanıyorsa efektlerle 30-40'lara düşüyorsa, aşırı derecede fark eder, 10-20 FPS'lik artış, yok zaten 100 FPS alıyorsanız 120 FPS'de olsa fazla fark etmezsiniz.(60-75Hz monitörler için geçerlidir, 144 veya 240'larda rahat fark edersiniz.)

Özellikle ağır oyunlarda falan 60 70 civarı dolanıyor ara sıra takılmalar falan oluyor. PUBG şu an oynamıyorum fakat oynuyorken genelde 65 75 civarı dolanıyordu FPS ama takılmalar falan oluyordu önüne geçemiyordum. Bir de Ryzen3 2200G + 1050 Ti kullanıyorum fakat tam performans alamıyorum gibi geliyor (en azından performans videolarına göre) bunun nedeni tek kanal olabilir mi?

Özellikle ağır oyunlarda falan 60 70 civarı dolanıyor ara sıra takılmalar falan oluyor. PUBG şu an oynamıyorum fakat oynuyorken genelde 65 75 civarı dolanıyordu FPS ama takılmalar falan oluyordu önüne geçemiyordum. Bir de Ryzen3 2200G + 1050 Ti kullanıyorum fakat tam performans alamıyorum gibi geliyor (en azından performans videolarına göre) bunun nedeni tek kanal olabilir mi?

RAM frekansınız 3000MHz olmasına rağmen böyle bir sıkıntı varsa tek kanal olduğundandır.
Benim i7 860 işlemcim bile 4 GB 1333 tek kanal iken kasıyor normal işlemlerde bile ama çift kanal yapınca RX 470'i rahat besleyip PUBG'de 70FPS aldırtıyorsa sebep tek kanal olmasıdır. Bu arada ayarlar yüksek ayarlardır düşük falan değil.

RAM frekansınız 3000MHz olmasına rağmen böyle bir sıkıntı varsa tek kanal olduğundandır.
Benim i7 860 işlemcim bile 4 GB 1333 tek kanal iken kasıyor normal işlemlerde bile ama çift kanal yapınca RX 470'i rahat besleyip PUBG'de 70FPS aldırtıyorsa sebep tek kanal olmasıdır.
Yardım için teşekkür ederim en kısa zamanda çift kanala geçeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı