Çift M.2 SSD takıldığı zaman ekran kartı performansı düşer mi?

ismail3838

Centipat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16
İşlemci
Intel Core i5 12400F
Merhaba. Kasamda takılı anakartta 1 adet M.2 SSD yuvası var. Yeni bir SSD sipariş ettim. Takılı SSD'yi satmak istemiyorum. Yeni aldığım SSD'de ise DRAM bulunmuyormuş. Sanırım ilk SSD'ye Windows kurup, ana SSD yapıp, ikinci SSD'yi de hard disk yerine yani kullanmak istiyorum. Yani oyun, müzik, film falan doldurmak istiyorum.

Biraz araştırma yaptım. Ek SSD slotu falan var ama pek ısınamadım. Çift M.2 SSD yuvası olan anakart almak istiyorum fakat çift M.2 takınca ekran kartının performansı X16'da çalışmıyormuş. Sanırım pek anlamadım mevzuyu. Yeni 2 slotlu anakart alsam ve ikisini taksam ekran kartının performansı düşer mi? Anakarta göre degişiyor mu? Nasıl oluyor acaba?

Ekran kartı modelim: ASUS GeForce Dual RTX 3060 0C V2 12 GB GDDR6 192bit NVIDIA
Anakarta takılı SSD: Crucial 500GB P2 serisi 3D NAND NVMe M.2 SSD (2300 MB okuma /930 MB yazma)
Yeni aldığım SSD: Crucial P3 Plus 2TB M.2 PCI-e gen4 NVMe dahili SSD - 5000MB/s'ye kadar - CT2000P3pssd8

Hayır, mevcut anakartınıza dönüştürücü alığta taksanız ya da 2 M.2 slotlu anakartta alsanız ekran kartının hızı düşmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…