Ekran kartı güç kablosu takıldığı zaman sistem açılmıyor

Ekran kartı
Rx6600 powercolor
Anakart
B450hdv asrock
İşlemci
R5-5600
Abiler selam.
2 hafta falan önce PC acilmiyordu bende anakarttan şüphelenip anakarti vatan servise gönderdim bugün geldi. Anakarttan görüntü alabildiklerini yazmislar. Az önce normal şekilde her seyi kurdum tuşa basınca fan yanıp söndü. Ekran kartı güç kablosunu çıkartıp çalıştırınca işlemci fanı dönmeye başladı. Sorun güç kaynağında mi ekran kartında mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin ortalama 400 küsur watt çekiyor. Pek emin değilim fakat en az 650 watt olması lazım artık sistemlerin.

Birkaç ay 420W PSU ile kullandım Gigabyte'in o zaman sorun yoktu yani watt anlamında.

PSU tetik alıyor, yetmiyor veya GPU arızalıysa PSU kendini kapatıyor. Fakat bana göre en olası sebep yetmeme durumu. VX Plus serisi çöp bir seridir. PFC bile yok. Supervisor ıc power_ok sinyali vermiyorsa PSU açılmaz. Farklı bir PSU ile sistemi deneyin.

Hocam artık servise git gel en ufak şeyde 2 hafta bekletiyorlar. Mahalle bilgisayarcisi var o bakar diye düşünüyorum test edip.

Hocam sadece ekran kartına gelen güç kablosu bozulmuşsa ne olur?

Birkaç ay 420W PSU ile kullandım Gigabyte'in o zaman sorun yoktu yani watt anlamında.

Hocam artık servise git gel en ufak şeyde 2 hafta bekletiyorlar. Mahalle bilgisayarcisi var o bakar diye düşünüyorum test edip.
Bilgisayarcıda farklı bir PSU ile denettir sistemi. Ben PSU'dan dolayıdır diye düşünüyorum.

Hocam sadece ekran kartına gelen güç kablosu bozulmuşsa ne olur?

Kullandıysan evet psu ile alakası yoktur. Ya ekran kartında yada kabloda sorun var bence. Bilgisayarcıda denemekte fayda var.

İlk sadece ekran gelmiyordu. Bende bileşenleri sokup taktım. RAM BIOS pil falan. Sonra hiç çalışmadı o zaman. Bende anakart kisadevre olmuştur dusuncesiyle servise gönderdim aklıma hiç gelmedi ekran kartından dolayı olacağı. Bugün anladim.

Arkadaşımda da aynısı olmuştu RAM'lerin arızalı çıkmıştı servisi değiştirmişti ekran kartından kaynaklı olduğunu doğruladın mı peki?

Arkadaşımda da aynısı olmuştu RAM'lerin arızalı çıkmıştı servisi değiştirmişti ekran kartından kaynaklı olduğunu doğruladın mı peki?

Yani ekran kartını farklı sistemde denemedim.
Ekran kartı güç kablosu takılı değilken işlemci fanı normal hızında çalışıyor.
Takınca hiç acilmiyor.

Hocam, burada anlaşılmayacak zor bir durum yok ki; PSU markası ve onun verebildiği watt değeriyle ilgili güç yetmezliği var, bu kesin ve çok nettir. Çünkü ekran kartının kablosu çıkınca toplam güç sarfiyatı o anda azaldığı için anakart fanları dönüp sistem kendini sadece o anda daha az watt değeri karşılığında toparlıyor, ancak o zaman POWER/ON'la tetik alıp kurulu sistem çalışmaya başlıyor, bu çok açıktır. Kesinlikle o PSU 'yu daha fazla watt güçlü ve çok daha iyi markalı bir PSU' yla değiştirin. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı