Çift monitör hangi çıkışlar ile kullanılmalı?

mahirtutus

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın ekran kartında sadece HDMI girişi var ve iki monitörden birinde sadece VGA girişi var. HDMI olan monitörü ekran kartının girişine, diğer monitörü de anakarttaki VGA girişine bağladım ama bilgisayar açıldığında ekran kartım otomatik olarak devre dışı bırakılmıştı. Etkinleştirip yeniden başlattım ama düzelmedi. Ben de Intel olanı devre dışı bıraktım ve bilgisayarı tekrar başlattım. Bu defa ekran kartı düzeldi ama ikinci monitör açılmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakarttan sadece APU sistemde görüntü alabilirsiniz dönüştürücü kullanın.

İkinci monitörü bir VGA çevirici ile takıp kullanacaksın. Ekran kartı üzerindeki çıkışın birine HDMI monitöru bağla diğerine de yine ekran kartında hangi çıkış var ise bir adaptörle eski monitörünü bağlayacaksın.

HDMI için

DisplayPort için

Sorunu çözdüm hocam. Aynı sorunu yaşayanlar vardır diye çözümü yazıyorum:
Başta entegre ekran kartını devredışı bıraktım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar açıldıktan sonra otomatik olarak harici ekran kartı kullanılmaya başlandı. Sonrasında tekrardan aktif ettim entegre ekran kartını ve ikinci monitör (vga girişli olan) çalışmaya başladı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı