Çift Monitör İçeren Sistem Toplamak

onur atmaca

Hectopat
Daha fazla  
Selam herkese, bir sistem toplayacağım bunu genelde programlama amaçlı kullanacağım. Sistem'de çift monitör bulunacaktır, aşağı yukarı alınacak parçalar aşağıdaki gibidir:

CPU: Intel Core i5-6500 3.2GHz Quad-Core Processor
Motherboard: MSI Z170A KRAIT GAMING 3X ATX LGA1151 Motherboard
Memory: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
Storage: Samsung 850 EVO-Series 250GB 2.5" Solid State Drive
Case: NZXT S340 (White) ATX Mid Tower Case
Power Supply: EVGA SuperNOVA NEX 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Monitor: Acer KN242HYL 23.8" 1920x1080 60Hz Monitor
Monitor: Acer KN242HYL 23.8" 1920x1080 60Hz Monitor

Monitör marka ve modeli, kasa ve power supply değişiklik gösterebilir.

Sorularım ise;
-Başlangıçta belirttiğim gibi oyun amaçlı kullanmayacağım için bir ekran kartı koymadım sisteme, işlemci içerisinde bulunan HD Graphics 530 diye bir ekran kartı var bu yeterli olur mu ? Yoksa bir ekran kartı almam mı gerekiyor ?
-Bu iki monitör'ü bağlamak için ne gibi bir aparat kullanmam gerekiyor?
-Bu iki monitör'ü bu sisteme bağladığım zaman iki monitör de Full HD olacak mı ?
-Bu iki monitör için anakart çıkışları yeterli mi ?
-Böyle bir sistem ekran kartı olmayacağı için çok zorlar mı veya ne tarz problemler yaşarım ?

Umarım sosyal kuralları ihlal etmemişimdir kimseye rahatsızlık vermek istemem.
Fikir sahibi olan ve yorumları ile yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Ayrıca sana şöyle bir sistem tavsiye ederim diyen olursa da incelemek isterim.(Bütçe; 3500 TL civarı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme - HD 530, 3 monitör destği sunar.
Onboard olarak yani anakarttan sadece "1" monitör bağlayabilirsiniz ki programlamada yeterli olacağını düşünüyorum. Lakin 2 monitör için ekran kartı gereklidir. Programlama deyip de geçmemek gerek işlemciyi daha önemli tutup ekran kartına da önem vermek gerektiğini düşünüyorum. Eğer bütçenizi belirtir iseniz sorularını cevaplayıp, bir sistem önermek isterim.

Onboard olarak yani anakarttan sadece "1" monitör bağlayabilirsiniz ki programlamada yeterli olacağını düşünüyorum. Lakin 2 monitör için ekran kartı gereklidir. Programlama deyip de geçmemek gerek işlemciyi daha önemli tutup ekran kartına da önem vermek gerektiğini düşünüyorum. Eğer bütçenizi belirtir iseniz sorularını cevaplayıp, bir sistem önermek isterim.

Selamm, monitörler dahil (23-24 inç) 3500 TL civarı bütçe. Merakla beklemekteyim tavsiyenizi teşekkür ederim.

Onboard olarak yani anakarttan sadece "1" monitör bağlayabilirsiniz ki programlamada yeterli olacağını düşünüyorum. Lakin 2 monitör için ekran kartı gereklidir.
Alıntıladığım kısım yanlış bilgidir!
@onur atmaca
@Serpenos

HD 530 monitör desteği.jpg

Alıntıladığım kısım yanlış bilgidir!
@onur atmaca
@Serpenos

Eki Görüntüle 206119
Alıntıladığınız kısım yanlış bilgidir ise @Serpenos'ın dediği gibi iki monitör bağlamak istiyorsam illaki bir ekran kartı almam gerekecek doğru mu ?

Düzeltme: Google da 'intel hd graphics 530 dual monitor' diye arattığım zaman dvi ve hdmi girişi destekleyen bir anakart ile kullanabilirsiniz dediler kullanıcılar ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Düzeltme 2: Monitörlere yaklaşık 1200-1300 lira gibi bir bütçe ayırdım.16 GB RAM ve SSD'de olan bir sistem olsun istiyorum ve yaklaşık 2300-2500 lira gibi bir bütçe kalacak monitörler çıktıktan sonra, sizde bir sistem tavsiyesi yapabilir misiniz ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı