Çift monitör kullanırken ekran geçişini aniden yapmak

Makaleler
2
Yer
Salihli/Manisa
Daha fazla  
Bildiğim kadarıyla fareyi en sağa getirdiğinizde sağdaki monitöre geçiyor. Mesela Valorant oyunundasınız, Escape tuşuna bastığınızda bir menü açılıyor, fareyi en sağa getirdiğinizde ise arkadaşlar kısmı falan gözüküyor. Çift monitör kullanıyor olsaydım bu sorunun çözümü ne olabilirdi? Ya da CS:GO oynuyorsunuz. Bildiğiniz gibi fareyi sağa sola çevirdiğinizde karakter sağa bakıyor sola bakıyor. Ben oyun oynarken sağdaki monitöre geçmek için fareyi sağa kaydırırsam karakter sağa dönecek. Bunun çözümü ne olur?

Not: Çift monitör kullanmıyorum fakat haftalardır bu sorular aklımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer uygulama Tam ekransa fare o pencere içerisinde Clip'li oluyor. Yani dışarısına Alt + Tab vs atmadıkça çıkamıyor. Eğer BorderlessWindowed ise o dediğiniz durum oluşur. Fareyi 2. monitöre kaydırırsanız 2. monitöre atlar. (3 monitör kullanıyorum.)
Tam ekran kullanırken 2. monitöre geçmek için herhangi bir tuş var mı?

Tam ekran modunda oynuyorsanız imleç görünür halde değilken oyun ekranından dışarı çıkmıyor lakin dediğiniz gibi tam fare çevirirken taba bastınız fare yan ekrana geçti ve tıkladınız alt taba düşüyorsunuz.

2. monitör oyun için işinize çok yaramaz. Oyunlar tek sayıdaki monitör kurulumları ile iyi çalışır. (İmlecin ortaya gelme durumu yüzünden çift sayılı monitör kurulumları oyun için önerilmez.)
Ama oyun oynarken yanda dizi, film izlerim YouTube'a bakarım. Bir yandan doküman okur bir yandan word üzerinden essay yazarım diyorsanız 2 monitörün rahatlığını hiç bir şeyde bulamazsınız.

Şahsen ben oyunlarımı tek(Ortadaki) monitörde oynuyorum. Soldaki 2. monitör olarak çalışıyor. Sağdaki ise Pivot konumunda kaynak kod yazarken kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı