Çift monitör önerisi

Daha fazla  
Başlıktan anlaşılacağı üzere çift monitör kullanacağım, iki adet 27" monitör alacağım ancak kararsızım kavisli mi yoksa düz mü alsam arasındayım. Bütçe sınırlamam 8.500 TL ancak alacağım monitör ile alacağım laptop aynı marka olmasını istiyorum -masamda aynı markanın uyumunu ve renklerin birbirine uyumunu görmek istiyorum- sadece PC'de kullanacağım. 144 HZ -ya da daha yüksek- 2K ve 1 MS olursa sevinirim. Yanında laptop da yazarsanız çok sevinirim.

Bence önce kavisli olup olmamasına değil panel özelliklerine bakarak tercih yapın. IPS olarak Gigabyte AD27QD, VA olarak MSI MAG271CQR, TN olarak da Dell S2719DGF modellerine bakabilirsiniz.

Hangi tip panel istediğinize de bence kendiniz karar verin, üç panelin de kendine göre artıları ve eksileri var.

27'' monitör ne oluyor?
2K ve 1K MS derken? Monitörlerde bu nedir?
IPS olarak, VA olarak, MSI olarak ve TN olarak derken? Monitörlerde ne anlama geliyor?
Avantajları dezavanatajları çok kısa özetle söyler misiniz?

İki adet monitör ve laptop mu alacaksın?
Sadece ekran alacaksan bunu öneriyorum:

İki tane alırsın.

Bence önce kavisli olup olmamasına değil panel özelliklerine bakarak tercih yapın. IPS olarak Gigabyte AD27QD, VA olarak MSI MAG271CQR, TN olarak da Dell S2719DGF modellerine bakabilirsiniz.

Hangi tip panel istediğinize de bence kendiniz karar verin, üç panelin de kendine göre artıları ve eksileri var.
Ben pek anlamıyorum. VA, TN, IPS olarak en hızlı ve renk olarak en iyisini istiyorum. Bır de aynı markanın laptopunu.

27'' monitör ne oluyor?
2K ve 1K MS derken? Monitörlerde bu nedir?
IPS olarak, VA olarak, MSI olarak ve TN olarak derken? Monitörlerde ne anlama geliyor?
Avantajları dezavanatajları çok kısa özetle söyler misiniz?
27", 27 inch boyutu anlamına geliyor. Monitörün sol alt köşesinin sağ üst köşesine olan uzaklığıdır. 2K diyerek aslında QHD'yi kastediyoruz, QHD = 2560x1440 pixel. 1 ms ise tepki süresi, bir pikselin renk değiştirme süresi, ne kadar düşük değer olursa görüntü o kadar akıcı olur.

Panel Tipleri:

Renk:
IPS > VA > TN

Görüş Açısı:
IPS > VA > TN

Tepki Süresi:
TN > IPS > VA

Kontrast (Siyahlar):
VA > TN = IPS

Kabaca özetlersek bu şekilde, biraz araştırırsanız daha detaylı anlatımlar bulabilirsiniz.
ben pek anlamıyorum va tn ips olarak en hızlı ve renk olarak en iyisini istiyorum sadece bıde aynı markanın laptopunu
Laptopunuzun markasını söyleyin ki ona göre önerelim bari, sizin laptopunuzun markasını nereden bilebilirim?

27", 27 inch boyutu anlamına geliyor. Monitörün sol alt köşesinin sağ üst köşesine olan uzaklığıdır. 2K diyerek aslında QHD'yi kastediyoruz, QHD = 2560x1440 pixel. 1 ms ise tepki süresi, bir pikselin renk değiştirme süresi, ne kadar düşük değer olursa görüntü o kadar akıcı olur.

Panel Tipleri:

Renk:
IPS > VA > TN

Görüş Açısı:
IPS > VA > TN

Tepki Süresi:
TN > IPS > VA

Kontrast (Siyahlar):
VA > TN = IPS

Kabaca özetlersek bu şekilde, biraz araştırırsanız daha detaylı anlatımlar bulabilirsiniz.

Laptopunuzun markasını söyleyin ki ona göre önerelim bari, sizin laptopunuzun markasını nereden bilebilirim?

Yinede bu bilgiler için çok teşekkürler. Ayrıca monitör hakkında bilgili olabilir bu konuya giren herkes cevaplarınızdan dolayı... :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı