Çift monitör "Power saving mode" sorunu

rhaecia

Hectopat
Merhaba. İki monitöre sahibim. Biri bu, diğeri de bu. ViewSonic olan monitörü HDMI ile bağladım ve ana monitörüm olarak kullanıyorum. Eski LG monitörü de ikinci monitör olarak kullanmak için VGA to DP bir dönüştürücü alarak ekran kartına bağladım. Ancak LG monitörden görüntü alamıyorum. İki farklı DP portuna bağladığımda "Power saving mode"a geçip görüntü vermiyor.
Güç seçeneklerinde AMD High performance seçili ve uyku moda geçme özelliği kapalı. Ayrıca PCI Express güç tasarrufu da kapalı. İnternetten bir. İnf dosyası bularak generic non-PHP monitör olarak görünen LG monitörü yapılandırdım.

1.png

Aygıt yöneticisi görüntüsü böyle. Ana monitörümde mausu sağa doğru götürünce diğer monitöre gidip kayboluyor ancak diğer monitörde görüntü olmadığı için bir faydası yok. NVIDIA denetim masasında ise digital display olarak görünüyor ve çözünürlüğü monitörün native çözünürlüğü olan 1440X900'a almaya çalışınca kendi kendine 1024X768'e alıyor. Ayrıca şu ekranda 240 Hz'i değiştirememem de çok ilginç, 60 Hz'e alınca apply yapamıyorum ve sekme değiştirince geri 240 Hz olmuş oluyor.

2.png

İkinci monitörden nasıl görüntü alabilirim?

Not: Acaba sorun dönüştürücüde mi diye test etmek için VW monitördeki VGA çıkışı ile ekran kartına bağladım ve VW monitöre de görüntü vermedi. Sorun dönüştürücüde olabilir mi?
Not 2: LG monitörü ekran kartına geçmişte kullandığım HDMI dönüştürücü ile bağladım, ve çalıştı! Sanırım sorun DP dönüştürücüde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı