Çözüldü Çift Monitör Tanımama Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BugrahanOzdemir

Decapat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi forumlar. Bugün elime NVIDIA GeForce 6500 marka ve modelli eski bir ekran kartı geçti. Evde kullandığım masaüstü bilgisayarımda ekran kartı olmadığı için bu kartı bağladım ve monitörümün yanına bir adet daha monitör ekledim.

VGA kablolarından birini ekran kartındaki porta, diğerini anakart üzerindeki porta taktım. Ekran kartının driverini da NVIDIA'nın kendi yazılımı üzerinden yükledim fakat ayarlar menüsüne girdiğimde (işletim sistemi Windows 10) anakart üzerinde bağlı olan ekran görünmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Harici ekran kartınızı taktığınızda dahili GPU devre dışı kalıyor. Ekran kartı üzerinde 2 adet çıkış var ise en sağlıklısı ekran kartı üzerinden çıkışları sağlamak. Anakart üzerinden kullanım için mecbursanız BIOS üzerinden iGPU, Multi-Monitör gibi bir ayar olmalı, onu aktif etmeniz gerekiyor. Bu arada işlemcinizin dahili GPU barındırdığını varsayıyorum.
Merhaba. Harici ekran kartınızı taktığınızda dahili GPU devre dışı kalıyor. Ekran kartı üzerinde 2 adet çıkış var ise en sağlıklısı ekran kartı üzerinden çıkışları sağlamak. Anakart üzerinden kullanım için mecbursanız BIOS üzerinden iGPU, Multi-Monitör gibi bir ayar olmalı, onu aktif etmeniz gerekiyor. Bu arada işlemcinizin dahili GPU barındırdığını varsayıyorum.

Çözüm

Teşekkür ederim yanıtınız için. Evet ekran kartım üzerinde 2 adet çıkış var fakat şuan için dönüştürücüm yok o yüzden kullanamıyorum. Bahsettiğiniz ayarlamaları denedikten sonra tekrar güncelleme yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı