Çift monitörde ekran kartı ısınıyor

İkinci monitörü taktığımda boşta 35 derece olan ekran kartım 55 derece oluyor, oyunlarda da böyle 15-20 derece artıyor. Nasıl çözebilirim?
Boşta sıcaklık değeleri çift monitör için 37watt enerji tüketimi yapıyor bulunduğunuz konum kullandığınız programlar güç kaynağınız vs vs bu değeri arttırabilir bunula beraber sıcaklık da artıyor olabilir. Sizinle beraber aynı şekilde bu konuyu açmış insanlar var yabancı forumlarda genel olarak 46 47 50 derece aralıklarında geziyormuş video film izlerken. Hangi ekran kartına çift monitör takarsan tak otomatik olarak kendini üst moda çekiyor kart daha çok güç çeker daha çok çalışır sizin etrafınızda ki oda sıcaklığı ve kasa soğutmanızda önemli. Benim gördüğüm değeler oc versiyonları için peak gaming yada sustain furmark testlerinde 79+ derece olarak gözüküyor. Bence bir kasanı temizle. Monitörlerden birini iptal et. 5 10 dakika bir furmark testi yap. Çok aşırı sıcaklıklar görmüyorsan sorun yok demektir zaten. Ayrıca çift monitör için, boştayken normal yazmışlar aldığınız sıcaklıklara. Bu arada son olarak 1650 ile karşılaştırma kartını çünkü 16 serisi kartlar gerçekten az güç tüketiyor. Senin kartın 1060 dan daha çok enerji çekiyor.

Boşta sıcaklık değeleri çift monitör için 37Watt enerji tüketimi yapıyor bulunduğunuz konum kullandığınız programlar güç kaynağınız vs. Bu değeri arttırabilir bunula beraber sıcaklık da artıyor olabilir. Sizinle beraber aynı şekilde bu konuyu açmış insanlar var yabancı forumlarda genel olarak 46 47 50 derece aralıklarında geziyormuş video film izlerken. Hangi ekran kartına çift monitör takarsan tak otomatik olarak kendini üst moda çekiyor kart daha çok güç çeker daha çok çalışır sizin etrafınızda ki oda sıcaklığı ve kasa soğutmanızda önemli. Benim gördüğüm değeler OC versiyonları için peak Gaming ya da sustain FurMark testlerinde 79+ derece olarak gözüküyor. Bence bir kasanı temizle. Monitörlerden birini iptal et. 5 10 dakika bir FurMark testi yap. Çok aşırı sıcaklıklar görmüyorsan sorun yok demektir zaten. Ayrıca çift monitör için, boştayken normal yazmışlar aldığınız sıcaklıklara. Bu arada son olarak 1650 ile karşılaştırma kartını çünkü 16 serisi kartlar gerçekten az güç tüketiyor. Senin kartın 1060'dan daha çok enerji çekiyor.

Tamam çok sağ ol.

Virüs ile bir alakası yok. Çift monitörde görüntü verebilmek için ekran kartı daha yüksek bellek hızlarında çalışıyor. Yüksek bellek hızı da ekran kartında daha fazla ısınmaya sebep oluyor. Çift monitör kullanımı için güç kısıtlaması / tasarrufu gibi bir ayar bulmanız lazım. NVIDIA tarafında bu problemi Inspector üzerinden çözebiliyorsunuz, fakat AMD tarafında bir bilgim yok.

Son olarak için rahat etsin istiyorsan biraz tuzlu bir yöntem olabilir ama kartı uzun süredir kullanıyorsan. Termal macun ve termal padlerini değiştirmeyi deneyebilirsin.

Son olarak için rahat etsin istiyorsan biraz tuzlu bir yöntem olabilir ama kartı uzun süredir kullanıyorsan. Termal macun ve termal padlerini değiştirmeyi deneyebilirsin.

Onlarda daha sıkıntı olduğunu sanmıyorum kart daha 4 aylık. İkinci monitörü de çıkardım zaten şuan sıcaklıklar gayet iyi.

Eğer dediğim gibi bir güç ayarı bulamazsan tavsiyem MSI Afterburner indirip, boştayken ekran kartının fan hızını belirli bir yüzdeye ayarlamak. %25 seviyesi mesela iyidir. Kartı kullanacak bir işlem yaptığında tekrar otomatiğe alırsın ya da yüzdeyi yükseltirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı