Çift monitörde Hz kendi kendine değişiyor

Atakan159

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM 16GB(8x2) 3600Mhz
Ekran kartı RTX 3070 Ti
Anakart B550M DS3H
İşlemci Ryzen 5 5600
İyi Sosyaller. Tam aynısı olmasa da buna benzer bazı konular açılmış fakat bir çözüm bulunamamış gibi...
Laptopuma (Monster Abra A7 v11.1) ayrıca bir monitör bağladım (ASUS VG258QR). Eğer sadece bu monitörü açarsam en yüksek değer olan 165Hz'i sıkıntısız alabiliyorum. Monitör ekranını kapatıp sadece laptop ekranını açarsam yine en yüksek değer olan 60 Hz'i sıkıntısız alabiliyorum. Fakat ikisini aynı anda aktif ettiğimde iki ekran da 35-50 Hz aralığında gidip geliyor. Yani kısaca aynı anda iki ekranı da açarsam ciddi bir Hz kaybı yaşıyorum.
Monitörü laptopa monitörün yanında verilen orijinal DisplayPort kablosu ile bağladım. Fakat laptopumda sadece mini DP girişi olduğu için arada yine orijinal olan bir DP to mini DP dönüştürücüsü var.
Sonuç olarak; iki ekran da açıkken ikisinden de tam performansı nasıl alırım?

Intel Coffee Lake Core i7-9750H
4 GB GDDR5 NVIDIA GTX1650 128-BIT
16 GB (2x8GB) DDR4 2666MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörün HDMI çıkışından deneyin. Ya da DP 1.2 üzeri destekli bir çevirici veya MINIDP to HDMI kablosuyla deneyin.
DP kablosunda veya çeviricide bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek ekran kullanıyorken 165Hz çok rahat alıyorum. 2. ekranı açınca Hz düşüyor , kapatınca yine artıyor.
Ayrıca MINIDP to HDMI kablosu benim sorunumdan bağımsız olarak aynı performansı verir mi? Eğer öyleyse çeviricisiz öyle kullanmak daha iyi olacak çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı