Çift monitörde öncelik sorunu nasıl çözülür?

Furkan Çolak

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i3 12100F
Biostar H610MH
XPG Gammix C16 3200MHz 2x8
Asus x Noctua RTX 3070
Crucial P3 3500/3000 1TB
Meslek
Depo Sorumlusu
Monitör
Monster Aryond 32" v2 ve LG
1. monitör DP ile, 2. monitör HDMI ile bağlı. Windows görüntü ayarlarında 1. monitör ana ekran olarak tanımlı.
Bilgisayar 2. monitörde açılıyor ve oturum açtığımda da yine 1. monitör kapalı kalıyor. Ancak oturum açmadan önce 1. monitörün gücünü kesip yeniden açtığımda çift monitör olması gerektiği gibi aktif oluyor. Bu işlemi bilgisayarı her açtığımda yapmam gerekiyor.

2 ay kadar önce başlayan bir sorun. Windows güncellemesinden dolayıdır diye düşünüp önemsemedim ancak sorun devam etmekte.

Konunun özü; bilgisayar neden 1. monitörde değil de 2. monitörde açılır?

1. monitör DP ile, 2. monitör HDMI ile bağlı. Windows görüntü ayarlarında 1. monitör ana ekran olarak tanımlı.
Bilgisayar 2. monitörde açılıyor ve oturum açtığımda da yine 1. monitör kapalı kalıyor. Ancak oturum açmadan önce 1. monitörün gücünü kesip yeniden açtığımda çift monitör olması gerektiği gibi aktif oluyor. Bu işlemi bilgisayarı her açtığımda yapmam gerekiyor.

2 ay kadar önce başlayan bir sorun. Windows güncellemesinden dolayıdır diye düşünüp önemsemedim ancak sorun devam etmekte.

Konunun özü; bilgisayar neden 1. monitörde değil de 2. monitörde açılır?

Ekran kartında taktğınız yerleri önemli oluyor aslında. Ben 3 tane monitör kullanıyorum bu sistemş kurarken tek tek denedim ekran kartı girişlerini bende de HDMI ve DP ayrı olanlar var ama deneme yanılma yolu ile buldum. Ve ekstra olarak sistem açılırken masaüstüne gelene kadar monitörlere görüntü vermez.

Ekran kartında taktğınız yerleri önemli oluyor aslında. Ben 3 tane monitör kullanıyorum bu sistemş kurarken tek tek denedim ekran kartı girişlerini bende de HDMI ve DP ayrı olanlar var ama deneme yanılma yolu ile buldum. Ve ekstra olarak sistem açılırken masaüstüne gelene kadar monitörlere görüntü vermez.
Uzun zamandır kullandığım şekli ile kurulu halde çift monitör. 2 ay kadar önce aniden gerçekleşen bir durum bu. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim diğer portları deneyeceğim.

Masaüstüne gelene kadar sadece 1. monitöre görüntü verir evet ve sorun da bu zaten. Masaüstünde herhangi bir problem yok ancak ilk açılışta oturum açma ekranına geldiğimde görüntü 1. monitöre değil 2. monitöre geliyor. O şekliyle oturum açarsam 1. monitör bağlı değilmiş gibi 2. monitör üzerinde sistem tek monitör olarak açılıyor. Oturum açma ekranında 1. monitörü güç kablosunu çıkarıp takmak suretiyle yeniden açınca görüntü 1. monitöre geliyor ve oturum açtığımda olması gerektiği gibi çift monitör aktif halde sistem çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı