Çift monitörde performans düşer mi?

enesaak

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler elimde bir laptop ve monitör var monitör sanırım 70 Hz. Ben bilgisayarımıda o monitöre bağlayıp çift monitör yaparsam oyunlardaki performansım düşer mi o monitörde oynamak bana daha akıcı geliyor. Kısaca çift monitör performans düşürür mü?

Sistemim.

i5 - 7200u.
8 GB RAM.
Intel HD grapihcs 620 (masaüstündeyken vs kullanılıyor)
NVIDIA GeForce 940MX (oyunlarda kullanılıyor)

İyi günler elimde bir laptop ve monitör var monitör sanırım 70 Hz. Ben bilgisayarımıda o monitöre bağlayıp çift monitör yaparsam oyunlardaki performansım düşer mi o monitörde oynamak bana daha akıcı geliyor. Kısaca çift monitör performans düşürür mü?

Sistemim.

i5 - 7200u.
8 GB RAM.
Intel HD grapihcs 620 (masaüstündeyken vs kullanılıyor)
NVIDIA GeForce 940MX (oyunlarda kullanılıyor)
Evet. Ekran kartı 2 ayrı monitöre (farklı veya aynı) çözünürlükleri vermek zorunda kalıyor. Oyuna girerken diğer monitörün bağlantısını keserseniz düşüş olmaz.

Evet. Ekran kartı 2 ayrı monitöre (farklı veya aynı) çözünürlükleri vermek zorunda kalıyor. Oyuna girerken diğer monitörün bağlantısını keserseniz düşüş olmaz.

Bağlamak istediğim monitör biraz eski monitör, çözünürlüğüde dolayısıyla düşük bir ekranda masaüstü Discord falan açıkken diğer ekranda oyun oynamayı düşünüyorum. NVIDIA ekran kartım sadece oyunlarda devreye giriyor, Intel HD graphics ise basit uygulamalarda. Google'da masaüstünde Discord'a falan çalışıyor

Bağlamak istediğim monitör biraz eski monitör çözünürlüğüde dolayısıyla düşük bir ekranda masaüstü Discord falan açıkken diğer ekranda oyun oynamayı düşünüyorum NVIDIA ekran kartım sadece oyunlarda devreye giriyor Intel HD grapihcs ise basit uygulamalarda Google'de masaüstünde Discord'a falan çalışıyor.

Sistemden kaynaklı sorunlar oluşabilir, denemekte fayda var ama.

Bağlamak istediğim monitör biraz eski monitör, çözünürlüğüde dolayısıyla düşük bir ekranda masaüstü Discord falan açıkken diğer ekranda oyun oynamayı düşünüyorum. NVIDIA ekran kartım sadece oyunlarda devreye giriyor, Intel HD graphics ise basit uygulamalarda. Google'da masaüstünde Discord'a falan çalışıyor
Ben kesinlikle FPS düşüklüğü yaşarsınız diyorum hocam. Farklı çözünürlük olduğu için ekstra bir düşüş yaşarsınız. Oyuna girerken kasadan gelen kabloyu çıkartırsanız bir sıkıntı olmaz.

Neye göre emin olmamam lazım. 3 ekran kullanıp test etmediğim için mi?
Oraya da yazdım belli başlı kanserlikleri var diye. Hz'ler uyumsuzsa çok sıkıntı çıkıyo,r bilgisayardan bilgisyarada değişir ama genelde mükemmel bir performans kaybı olmuyor.
Tamamen yanlış bilgi verdiniz. 2 monitör kullanımında 2 farklı sinyal çıkacağı için ekran kartı yavaşlar. Ayrıca Hz ve çözünürlük farklı olmasa bile performans düşüklüğü yaşarsınız. Emin olun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı