Çift PC yayın sisteminde donma sorunu

Merhabalar, OBS'in son sürümü (25.0.1) ile birlikte NDI ile streaming PC'den yayın esnasında CoD: Warzone oyununda donmalar/kasmalar meydana geliyor. Eski sürümünde yayında sağa sola bile dönmüyordu hala aynı durumda. Preset ayarı düşürme, video kalitesi düşürme denediğim fakat işe yaramayan yollar oldu. Çıkışı yeniden boyutlandırmadım. CPU kullanımının yüzde 4.5'lardan yukarı çıkmadığını fark ettim. Apex Legends, CS:GO' ve assasins Creed: Black Flag'de deneme yaptığımda bir problem yoktu. CoD Warzone'da ekran kartı ile Gaming PC'den oyun/yayın yaptığımda takılmaların/donmaların önüne geçtim. Yine Gaming PC'de CPU ile yayın yapmaya kalkıştığımda yine aynı donmaların olduğunu gördüm. Özellikle kaliteyi arttırmak ve FPS düşmesini önlemek açısından streaming PC ile yayın yapmak benim için önem arz ediyor. Aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilenler yardımcı olabilirse sevinirim. Warzone'un CPU ile alıp veremediği nedir neden işlemci ile bu oyunun yayını yapılamıyor bilgisi olanlardan yardım bekliyorum özellikleri aşağıda belirttim.
  • Gaming PC: ASUS GL502VE-DM032 (laptop)
  • i5 7300 HQ
  • GTX 1050 Ti
  • 8 GB RAM
  • 256 SSD

• Streaming PC: Lenovo Z500 (laptop)
  • i7 3630QM
  • 8 GB RAM
  • GT 740M
  • SSD yok HDD var.
  • İnternet hızı: 35 MB download / 3 MB upload
Yayına 1800-2000 bitrate veriyorum, Bitrate'in düşük olduğunun farkındayım ama 720P48FPS yayın yeterli oluyor faster preset için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yayını verdiğin bilgisayar kodlama ve işleme gecikmesine neden oluyor. Ultrafast ve 480p yapmayı dene. Oyunu oynadığın bilgisayarda özellikle işlemci ve RAM o oyun için yetersiz. Oyun neredeyse 11GB RAM kullanıyor ve işlemcide zayıf.

Son düzenleme:
Preset ayarı düşürüp denedim sonuç değişmedi. Diğer oyunlarda 900p60fps e kadar akıcılık fast presette bile devam ediyor. Ancak cod warzone nasıl bir etkiye sahip sizce bu duruma sebep oluyor? Bir de kaliteyi düşürmek yayın keyfini baltalıyor izleyen için. Sorun aslında cod warzone'un işlemci ile yayının yapılamaması... :/
Bu arada konu masaüstü bilgisayar ile değil KODLAMA ve OBS ile alakalı bu sebeple multimedya başlığı altına açmıştım bu sebeple konunun eski yerine taşınmasını istiyorum @Recep Baltaş yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Dediğim gibi İşlemci ve RAM yetersiz. Özellikle RAM çok yetersiz.

Anlıyorum. Yalnız aynı RAM ile 1 yıldır tek pc'den dahi sorunsuz yayın yapabiliyorum. Farklı bir çözüm önerisini ''OBS'te ve Stream Labs OBS'te grafik lagının çözümü'' başlıklı bir konuda buldum gibi bir deneyip sonuçları buraya belirticem...

Ndi sürekli sorun çıkartacaktır. Stabilite konusunda iyi bir araç değil çünkü zamanında kullanmıştım. Gördüğüm kadarıyla sistemler de çok yeterli değil ndi için. Tek çözümünüz elgato vb markaların capture cardlarından almanız.

NDI kullanırken streaming PC'nizin özellikleri neydi bir de ne gibi sorunlar ile karşılaştınız?

Ndı kullanırken streaming PC'nizin özellikleri neydi bir de ne gibi sorunlar ile karşılaştınız?

Sizinle aynı sorunları yaşıyordum CPU yüzünden takılmalar oluyordu ne kadar Gaming PC'de CPU kullanmıyor gibi gözükse de FPS düşmesi yapıyordu. Ses kaymaları oluyordu çoğunlukla. Şu an imzada yazan sistemlerle de aynı sorunu yaşamıştım önceki stream PC'de de 4690K vardı onda da aynı sorunları yaşamıştım. En temizi bir elgato almak. Ancak CoD'da yine sorun yaşarsın çünkü 8 GB RAM oyuna yetmiyor 11-12 GB kullanıyor genelde geçen gün bakmıştım.Fps dropları o yüzden de yaşıyor olabilirsin.

1

Toplamda minimum 16 GB RAM çok kasma olmadan daha rahat taşıyabilir oyun esnasında denebilir o halde(720p 30-40 fps bir yayını)? Bu arada Ryzen 7 2700X yayın PC kurmayı düşünüyorum. Yurt dışına yayıncılarına baktığımda genelde streaming PC ile devam ediyorlar ve yayınları oldukça sağlıklı ve kaliteli biz bir şeyleri atlıyor olabilir miyiz? Yoksa sorunlarımız düşük upload hızları kaynaklı mıdır?

Ethernet kartlarının yeterliliği çok önemli. Her iki bilgisayarda da 1,0 Gb/sn var mı? 100 mb/sn yetersiz kalabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…