Çift RAM slotu mu tek RAM slotu mu?

Açıkçası ben anlamıyorum fazla Dual Channel RAM konusunda sizce ne olurdu 16x2?

Tek 1 RAM takarsan Single Channel diye geçer performansı düşük olur ama 2 RAM takarsan Dual Channel diye geçer gözle görülür şekilde ciddi performans farkı yaşarsın 4 RAM takarsan Quad Channel olur 2 tane Dual Channel gibi düşün çok çok daha iyi performans verir o yüzden 32 GB alsan seni çok uzun vakit götürecektir o yüzden paran varsa 2x16 yerine 4x8 almanı öneririm.

Tek 1 RAM takarsan Single Channel diye geçer performansı düşük olur ama 2 RAM takarsan Dual Channel diye geçer gözle görülür şekilde ciddi performans farkı yaşarsın 4 RAM takarsan Quad Channel olur 2 tane Dual Channel gibi düşün çok çok daha iyi performans verir o yüzden 32 GB alsan seni çok uzun vakit götürecektir o yüzden paran varsa 2x16 yerine 4x8 almanı öneririm.
Hocam ben laptop alırken 8x2 yerine tek 16x1 yapmıştım şimdi takviye olarak 16x2 yapacağım inşallah güzel olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı