Çift RAM takınca RX 570 sistem çalışmıyor

Berat Özlü

Femtopat
Daha fazla  
Sistemimde 8 GB RAM vardı. Geçenlerde 16 GB'lık aynı özelliklere sahip bir RAM daha aldık aynı sistem kardeşimde de var. O 16 GB'lık RAM'ı taktığında sorunsuz çalışırken bende çalışmıyor sadece kasanın fanları çalışıyor monitör mouse ve klavye çalışmıyor ama RAM'ı çıkarttığımda ise çalışıyor. RAM da sıkıntı yok kardeşimle değiştirdik gene onda çalıştı. Sorunu bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Anakart = A320 S2H 8 GB'lık RAM = G.Skill 16 GB'lık RAM = TUF Gaming t-Force

Sistem özellikleri= MSI RX570 Armor OC, A320 S2H, 1TB hard disk, 8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni RAM sağlam ise ikinci RAM slotu arızalı olabilir. 8 GB RAM'i diğer slota takarak deneyebilirsiniz.

16 GB RAM tek olarak çalışıyorsa uyumsuzluk da olabilir. 8 GB olan ise her iki slotta da çalışıyorsa anakart sağlam demektir.

Farklı RAM slotlarında denediniz mi? Her iki RAM'i tek tek denediniz mi?

Tüm kombinasyonları denemdim. Diğer slota taktım, sadece 16 GB'lik olanı taktım, ikisini farklı slotlarda taktım ama işe yaramıyor.

Dediğim gibi elle değer girerek de deneyebilirsiniz. Yine de olmazsa başka fikrim yok.

Çalıştığından emin olduğum 8 GB RAM'i diğer slota tak yine çalışıyorsa sistem uyumsuzluk sorunu var demektir.

Çalıştığından emin olduğum 8 GB RAM'i diğer slota tak yine çalışıyorsa sistem uyumsuzluk sorunu var demektir.

8 GB olan çalışıyor onda problem yok ama 16 GB olan ikisinde de çalışmıyor. Ama kardeşimin PC'de çalışıyor bilgisayarlarımız aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…