Merhaba,
Tam olarak bahsettiğiniz şekilde Linux Ubuntu 20.04LTS ve Windows 11 Home SL işletim sistemlerini dual-boot olarak kullanıyorum. Sizden farklı olarak, işletim sistemi için birinci SSD'yi 2 part haline getirip Ubuntu için yaklaşık 80GB yer ayırdım ve kalanını Win 11'e ayırdım. İkinci SSD'yi tamamen depolama ve/veya kuracağım oyun,program vs için ayırmış oldum.
Biliyorsunuz Ubuntu gibi Linux tabanlı (GNU) sistemlerde fazlasıyla depolama alanı ihtiyacı olmuyor. Bu yüzden iki farklı SSD yapıp Ubuntu'ya 500GB ayırmayı gerekli görmedim.
Ayrıca ben de bu sistemi, imzamda görünen bilgisayarımda defalarca kez kullandım. Batarya süresi olarak ne daha önceki bilgisayarımda ne de bu bilgisayarımda en ufak bir sorun yaşamadım.
Bunların haricinde, tıpkı bir Windows dağıtımı yükler gibi USB üzerinden boot ederek bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir sorun olmayacaktır. Bazen açılışta hangi sistemi yükleyeceği ekran ilk etapta gelmeyebiliyor fakat onu da terminal üzerinden bir satır kod ile düzeltebiliyorsunuz. Örneğin;
[CODE lang="bash" title="GRUB Update" highlight="1"]sudo update-grub[/CODE]
Yine bir sorunuz olduğunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.