Çift Windows kullanımı

Yessjett

Hectopat
Daha fazla  
SSD'm üzerinden çift Windows kullanma şansım var mıdır? Nasıl olabilir pek bilgim yok fakat mesela Windows'ta bir yerden bir tuşa basıp diğer hesaba geçiş yapacağım oraya antivirüs kurulumu yapacağım bankacılık işlemlerimi oradan yapacağım diğer hesabıma virüs vs. bulaşsa bile orayı etkilemeyecek şekilde 2'ye ayırmak istiyorum Windows'u. Umarım istediğim şeyi anlatabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica etsem bunu nasıl yapacağım hakkında beni bilgilendirebilir misiniz ? İster buradan ister başka bir yerden

Discord'dan anlatabilirim fakat kurallar gereği burada anlatacağım.

Disk yöneticisine girip ikiye bölmek istediğiniz diske sağ tıklayıp "Birimi Küçült" seçeneğini seçin, sizden diskin ne kadarının bölünmesini isteyecektir MB olarak yazın ve küçült diyin, istediğimiz GB değerini 1024 ile çarpın (Örnek: 120 x 1024 = 122880) 122880 değeri 120 GB ın MB halidir.

1579175795823.png

Ve diskimiz ikiye bölündü, şimdi böldüğümüz diğer diske Windows kuralım. Şu anda kullandığınız Windows sürümünün aynısını kurmanızı tavsiye ederim sorun yaşamamak için.

Eğer Windows kurulum USB si hazırlamayı bilmiyorsanız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarı Windows kurulum USB belleğinden başlatın ve Windowsu böldüğünüz diske kurun.
Böldüğünüz diski seçin, diğer diskleri sakın ellemeyin veri kaybı yaşıyabilirsiniz.

1579176077550.png

Kurulum tamamlandığında bilgisayar yeniden başlayacaktır, açılırken sizden hangi Windows'u başlatmak istediğinizi soracaktır, en üstteki en son kurduğunuz Windows oluyor, onu seçip kurulumu kendinize göre tamamlayın.

Selamlar, konuyu çök önceden açmıştım fakat bu işlemi yapmak şimdiye nasipmiş. Aklımda bir soru var bilgisayar açıldığında 2 tane seçenek geliyor ben istediğim windowsa giriyorum, peki ben bu windowslar arasında kolayca nasıl geçiş yapabilirim ? birde bilgisayarımı ilk açtığımda otomatikman istediğim windowsu açmasını nasıl söyleyebilirim diğer windowsa bilgisayarım açıldıktan sonra girmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı