Çifte vatandaşlar YÖS sınavına girebilir mi?

XintrA

Kilopat
Yer
Nederland/Amsterdam
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar sorum başlıktadır, liseyi Türkiye'de okudum fakat bazı kaynaklarda YÖS sınavına girmem için Türk vatandaşlığından çıkmam gerektiği hakkında bilgiler gördüm. Sınav süreci ve sonrası nasıl işliyor?

Hocam bir şey diyeceğim bende çift vatandaşım liseyi Türkiye'de bitirdim T.C. vatandaslıgından çıkacağım bidaki ay YÖS sınavına başvuru yapabilir miyim?

Benim bildiğime göre pasaport ile sınava başvuru yapıp. Kazandığınız üniversiteye kaydolmak için vatandaşlıktan çıkmış olmanız gerekiyor. Yani kayıt olurken çıkmış olsanız yeter diye biliyorum ben yanlış hatırlıyor da olabilirim. Takıldığınız noktalarda YÖS dershaneleri var onları arayıp bilgi alabilirsiniz. Yanı kısacası eğer ki vatandaşlıktan çıktıysanız tabiki yös sınavına başvuru yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben geçtiğimiz yıl giren birisi olarak belgelerimi hazırlayıp Türk vatandaşlığından çıktım Bulgaristan vatandaşlığına geçtim. Türk kimliğimi vererek mavi kartımı alıp onunla sınava başvurdum. Fakat YÖS için biraz geç kalmış olabilirsiniz çünkü vatandaşlık davası biraz süre alabilir. Sınav bu sene 29 ocağa alındı. Bu sene de giremezsiniz zaten çünkü ayın 7'sinde başvuru tarihi bitti. Seneye gireceğim diyorsanız evraklarınızı hazırlayıp vatandaşlıktan çıkmanız gerekiyor.

Yös sınavına girmek istiyorsanız yks hakkınızı kaybedersiniz. Sadece öylesine girilebiliyor aldığınız not bir işe yaramıyor.
Eminmisin? Ben uzun süredir araştırıyorum öyle bir şeye denk gelmdeim, iki sınavada girilebiliyor diye biliyorum yösten giremezse yks sınavına girer

Ben ÖSYM'yi aradım sordum 2024 sınav takvimi belirlendiğinde YÖS sınavı kılavuzunda yazar dedi, bu ay belirlenir herhalde doğru bilgiye ulaştığımda sizi de aydınlatırım 🙂

Tabii bilgilendirirseniz sevinirim bu konuyu merak edenler de öğrenmiş olur. Ama şöyle de bir şey var. Yani YÖS'e girmek için ona göre çalışırsanız. YKS'ye girmeniz ne kadar verimli olur bilemedim. Bence bir karar verin ve onun üzerine yoğunlaşın o şekilde çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Tabii bilgilendirirseniz sevinirim bu konuyu merak edenler de öğrenmiş olur. Ama şöyle de bir şey var. Yani YÖS'e girmek için ona göre çalışırsanız. YKS'ye girmeniz ne kadar verimli olur bilemedim. Bence bir karar verin ve onun üzerine yoğunlaşın o şekilde çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Ben zaten bu sene yks sınavı için dershaneye gidiyorum matematik kısmında aynı yös konularını öğretiyorlar ocak ayından sonrada düzenli olarak yös için mantık kısmınada çalışmaya başlıycam. Yani aslında tek fark mantık soruları

Ben zaten bu sene YKS sınavı için dershaneye gidiyorum matematik kısmında aynı YÖS konularını öğretiyorlar ocak ayından sonra da düzenli olarak YÖS için mantık kısmınada çalışmaya başlayacağım. Yani aslında tek fark mantık soruları.

Umarım başarılı olursunuz. Mantık sorularını küçümsemeyin. Onlara da sıkı çalışmanızı öneririm. Çünkü sınavın sonucunu belirleyen asıl etken mantık soruları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı