Çiğ köfte tarifi verebilir misiniz?

Ne kadar istiyorsan bulgur.
Az bir şey su.
2 3 kaşık domates Salçası.
Soğan, sarımsak.
Nar ekşisi, pul biber, kara biber, tuz, kimyon, isot (isotu önceden sıcak suda beklet )
Yarım bardak falan yağ.
Çiğ köfte rengini aldıktan sonra pişmiş yumurta koy efsane oluyor istersen deneyebilirsin.
 
Ne kadar istiyorsan bulgur.
Az bir şey su.
2 3 kaşık dom. Salçası.
Soğan, sarımsak.
Nar ekşisi, pul biber, kara biber, tuz, kimyon, isot (isotu önceden sıcak suda beklet )
Yarım bardak falan yağ.
Çiğ köfte rengini aldıktan sonra pişmiş yumurta koy efsane oluyor istersen deneyebilirsin.

Bulgura bir miktar verirdeniz hani 1-2 kg gibi diyebilirsiniz daha güzel olur ben gider 500 gram ya da 5 kilo koyarım benim gibi hıyarlar çok var cidden dikkat edin buna D:
 
Tarifi 1kg bulgur için vereceğim. 1kg bulguru kapaklı bir kapta 400ml(2 su bardağı) sıcak su ile ıslatıp dinlenmeye bırakın. Sonrasında başka bir kapta 1 büyük soğan, (üşenmezseniz rendeleyip suyunu sıkın yada robottan çekebilirsiniz) 2 diş sarımsak, 7 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı biber salçası, 5 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 5 yemek kaşığı isot, 1 yemek kaşığı kara biber, 2 yemek kaşığı sumak ve damak zevkinize göre tuz ve pul biberi karıştın. Sonrasında yaptığınız karışımı dinlenen bulgura döküp 10-15 dakika yoğurun. Karışım bulgurun her tarafına yayıldıktan sonra 200ml(1 su bardağı) yağ dökün(varsa zeytinyağı koyun daha lezzetli olur) ve biraz daha yoğurun. Yağı yedikten sonra çiğ köfte hazır. Eğer çiğ köfteniz kuru olacak gibiyse yoğururken kontrollü bir şekilde su ya da varsa domates rendesi ilave edin. Nar ekşini yerken kullanmanızı tavsiye ederim eğer yoğururken eklerseniz kıvamını bozuyor.
 
Tarifi 1kg bulgur için vereceğim. 1kg bulguru kapaklı bir kapta 400ML(2 su bardağı) sıcak su ile ıslatıp dinlenmeye bırakın. Sonrasında başka bir kapta 1 büyük soğan, (üşenmezseniz rendeleyip suyunu sıkın ya da robottan çekebilirsiniz) 2 diş sarımsak, 7 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı biber salçası, 5 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 5 yemek kaşığı isot, 1 yemek kaşığı kara biber, 2 yemek kaşığı sumak ve damak zevkinize göre tuz ve pul biberi karıştın. Sonrasında yaptığınız karışımı dinlenen bulgura döküp 10-15 dakika yoğurun. Karışım bulgurun her tarafına yayıldıktan sonra 200ML(1 su bardağı) yağ dökün(varsa zeytinyağı koyun daha lezzetli olur) ve biraz daha yoğurun. Yağı yedikten sonra çiğ köfte hazır. Eğer çiğ köfteniz kuru olacak gibiyse yoğururken kontrollü bir şekilde su ya da varsa domates rendesi ilave edin. Nar ekşini yerken kullanmanızı tavsiye ederim eğer yoğururken eklerseniz kıvamını bozuyor.

Kral adam yoğurucuyla Mixer'le yapıyor yoksa tarif çok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı