Çiğ yumurta yemek zehirler mi?

Basilisk9948

Picopat
Gece gece karnım acıktı dedim bari yumurta haşlayayım haşladığım yumurta çiğ gibiydi. Ziyan olmasın diye yedim şu an karnım biraz ağrıyor. Çiğ yumurta yemek zehirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gece gece karnım acıktı dedim bari yumurta haşlayayım haşladığım yumurta çiğ gibiydi. Ziyan olmasın diye yedim şu an karnım biraz ağrıyor. Çiğ yumurta yemek zehirler mi?
Elbette hayır. Öyle olsa dünyada insan ırkı milyonlarca yıl önce tükenmiş olurdu.

İlk insanlar tarımı keşfetmeden önce yüz binlerce yıl toplayıcılık ve avcılıkla hayatta kalmışlar. Age of Empires oynadıysan görürsün, ağaçlardan meyve toplanır, kuş yuvalarından yumurta çalınır ve çiğ olarak yenilir.

Aksine çiğ yumurta boğaza ve ses tellerine iyi gelir. Şarkıcılar yüzlerce yıldır çiğ yumurta içerler.

Her neyse az pişmiş çiğ sayılmaz zaten.
İdeal olan beyazı pişsin, sarısı katılaşmadan akışkan kalsın.
Çünkü çiğ beyazdaki maddeler yiyeceklerin sindirilmesini azaltan etkide. Nasıl et yediysen çay içme denir, çünkü çay etteki demirin sindirimini azaltır. Çiğ beyaz yumurta da öyle etki yapar.

Ama zehirli değildir, aksine yumurtayı pişirmeden çiğ şekilde içebilirsin. Tadı pişmiş olana göre daha kötüdür ama boğazına iyi gelir.

Ben ses tonumu beğenmiyorum kulak tırmalıyor demişti biri. Çiğ yumurta yesem düzelir mi?

Elbette hayır. Öyle olsa dünyada insan ırkı milyonlarca yıl önce tükenmiş olurdu.

İlk insanlar tarımı keşfetmeden önce yüz binlerce yıl toplayıcılık ve avcılıkla hayatta kalmışlar. Age of Empires oynadıysan görürsün, ağaçlardan meyve toplanır, kuş yuvalarından yumurta çalınır ve çiğ olarak yenilir.

Aksine çiğ yumurta boğaza ve ses tellerine iyi gelir. Şarkıcılar yüzlerce yıldır çiğ yumurta içerler.

Her neyse az pişmiş çiğ sayılmaz zaten.
İdeal olan beyazı pişsin, sarısı katılaşmadan akışkan kalsın.
Çünkü çiğ beyazdaki maddeler yiyeceklerin sindirilmesini azaltan etkide. Nasıl et yediysen çay içme denir, çünkü çay etteki demirin sindirimini azaltır. Çiğ beyaz yumurta da öyle etki yapar.

Ama zehirli değildir, aksine yumurtayı pişirmeden çiğ şekilde içebilirsin. Tadı pişmiş olana göre daha kötüdür ama boğazına iyi gelir.

Ben ses tonumu beğenmiyorum kulak tırmalıyor demişti biri. Çiğ yumurta yesem düzelir mi?
Okulunda müzik öğretmenine git ya da özel bir kurstan şan dersi al, onlar gelişme olur diyorlarsa her sabah 1 çiğ yumurta içersin.
Herkesin sesinin billur gibi olması gerekmez, önemli olan çatlamadan uzun süre bağırabilecek gür sese sahip olmaktır.
Tıpkı müzik aletlerinde inceden kalına bir sürü ton varsa, insan sesinde de öyle kalından inceye sesler olur.

Okulunda müzik öğretmenine git ya da özel bir kurstan şan dersi al, onlar gelişme olur diyorlarsa her sabah 1 çiğ yumurta içersin.
Herkesin sesinin billur gibi olması gerekmez, önemli olan çatlamadan uzun süre bağırabilecek gür sese sahip olmaktır.
Tıpkı müzik aletlerinde inceden kalına bir sürü ton varsa, insan sesinde de öyle kalından inceye sesler olur.
Teşekkür ederim.

Yumurta çürük değilse hiç problem yok.

Az haşladıysan o rafadan fazına geçmiştir, en sevdiğim yumurtadır.

Yumurtada dikkat etmen gereken şey, ülkemizde raflarda satılan yumurtalar yıkanmış şekilde satıldığı için kabuğun üzerinde olabilecek bakterilerdir. Yani yumurtayı kırarken içine kabuk düşürürsen, normalden iyi pişirmeni öneririm.

Kısacası; çiğ yumurta değil, kabuktaki zımbırtılar problem yaratır.

Ek bilgi, tavuğun altından aldığın yumurtayı ve yıkanmamış yumurtaları çiğ şekilde, turşu kurar gibi uygun mineralli suda 6-20 ay arası saklayabilirsin... yumurta fiyatları artarken keşfettim.

Yumurta çürük değilse hiç problem yok.

Az haşladıysan o rafadan fazına geçmiştir, en sevdiğim yumurtadır.

Yumurtada dikkat etmen gereken şey, ülkemizde raflarda satılan yumurtalar yıkanmış şekilde satıldığı için kabuğun üzerinde olabilecek bakterilerdir. Yani yumurtayı kırarken içine kabuk düşürürsen, normalden iyi pişirmeni öneririm.

Kısacası; çiğ yumurta değil, kabuktaki zımbırtılar problem yaratır.

Ek bilgi, tavuğun altından aldığın yumurtayı ve yıkanmamış yumurtaları çiğ şekilde, turşu kurar gibi uygun mineralli suda 6-20 ay arası saklayabilirsin... Yumurta fiyatları artarken keşfettim.

Tıpkı müzik aletlerinde inceden kalına bir sürü ton varsa, insan sesinde de öyle Kali'ndan inceye sesler olur.

Ya arkadaşlar ben böyle bir karışım yaptım sizce iyi mi ve içtim yumurtanın kabuklarını parçalayıp içtim

1. Doğal Süt:
    Süt, kaslarımı onarmak ve güçlendirmek için temel protein kaynağım. İçerdiği kalsiyum ve vitaminler sayesinde kemik sağlığımı da destekliyor. Sütün tazeliğine ve doğal olmasına özellikle dikkat ediyorum.
  2. Hurma:
    Hurma, doğal şeker ve lif kaynağı. Enerji verici özelliği sayesinde, özellikle sabahları veya antrenman sonrası hızlıca enerji ihtiyacımı karşılıyor. Hurmanın içindeki doğal şekerler kan şekerimi ani yükseltmeden dengeli enerji sağlamama yardımcı oluyor.
  3. Karadut Reçeli:
    Karadut reçelini lezzet katması ve antioksidan özelliği nedeniyle tercih ediyorum. Antioksidanlar, vücudumu serbest radikallere karşı koruyarak bağışıklığımı güçlendiriyor ve yorgunluk hissini azaltıyor.
  4. Çiğ Yumurta ve Kabuğu:
    Yumurtayı çiğ olarak ve kabuğuyla birlikte kullanıyorum. Kabuklarını limonlu suda iyice yıkayıp, ardından ezerek karışıma katıyorum. Yumurtanın proteini kas gelişimi için çok değerli, kabuğu ise doğal kalsiyum kaynağı. Bu sayede hem protein hem de kalsiyum almış oluyorum. Yumurtanın temizliği ve kabuğunun sağlıklı olması için limonlu suda yıkamak gibi doğal sterilizasyon yöntemleri kullanıyorum.
  5. Fındık ve Ceviz:
    Bu kuruyemişler, sağlıklı yağlar ve protein içeriyor. Beyin fonksiyonlarımı destekliyor, odaklanmayı artırıyor ve uzun süre tokluk hissi veriyor. Ayrıca içerdiği OmeGA-3 yağ asitleri kalp sağlığım için de faydalı.

Sizce iyi mi hepsini bir kavanoza koyup karıştırdım 20 dk ve içtim

Japonya gibi çiğ yumurta yeme kültürü olan ülkelerde çok sıkı denetimlerden geçirildikleri için sakıncası yoktur ama Türkiye'deki yumurtalarda salmonella riski vardır, çiğ yemenizi önermem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı