Cihat Kora Lisesi'nin yurt dışı imkanı var mıdır?

Makaleler
14
Daha fazla  
Merhabalar. Cihat Kora bir devlet okulu olduğu, yani bedava olduğu (özel okullara maddi durumum yok) ve %2,5 gibi geniş bir dilimi aldığı (girmek daha kolay) için onu istiyorum ama yurt dışı imkanı var mı yok mu bilmiyorum. Söyler misiniz?

Yabancı dil eğitimi veriyor değil mi? Ben de onunla yarış içinde olan bir lisede okumuştum birkaç yıl önce. Tamamen seninle ilgili bu işler, kendini eğitir geliştirirsen elbet gidersin. Çalışmayan adamı da kimse yollamaz sırf kendi kurumunda okuyor diye, geziden öteye geçemezsin çalışmazsan yani. Ayrıca pratik olarak çok faydalı olacağını düşünüyorum, kendine de güvenin gelir yabancı dil eğitimi ile

Merhabalar. Cihat Kora bir devlet okulu olduğu, yani bedava olduğu (özel okullara maddi durumum yok) ve %2,5 gibi geniş bir dilimi aldığı (girmek daha kolay) için onu istiyorum ama yurt dışı imkanı var mı yok mu bilmiyorum. Söyler misiniz?
Burasayısa, bu açıklamaya göre, benim anladığım "International Bacheloria" veriyor, bu da liseyi bitirip dil hariç diğer konularda başvurabilirsin yurtdışı üniversitelere (Avrupa en azından) demektir.

Burasayısa, bu açıklamaya göre, benim anladığım "International Bacheloria" veriyor, bu da liseyi bitirip dil hariç diğer konularda başvurabilirsin yurtdışı üniversitelere (Avrupa en azından) demektir.
Hayır, okulda IB yok. AP var lakin AP bu sene başında MEB tarafından yasaklandı. Şu an okullarda ders verilmiyor. Ayrıca Amerika'da okumayı düşünüyorsanız iyi okullara kabul almanın çok zor olduğunu bilmenizi isterim. Hedefiniz Avrupa'da ingilizce eğitim almaksa orası farklı tabii.

Hayır, okulda IB yok. AP var lakin AP bu sene başında MEB tarafından yasaklandı. Şu an okullarda ders verilmiyor.
Bu açıklama için teşekkür ederim, aşırı üzüldüm şu an gençler adına.

Karaktersizliklerden karaktersizlik beğenilen ülkenin ileride gerekli zorbalamayı bu AP/IB gibi konuların içine edenlere yapması için şimdiden zorbalanma alıştırması yapması gerekli.

Yabancı dil eğitimi veriyor değil mi? Ben de onunla yarış içinde olan bir lisede okumuştum birkaç yıl önce. Tamamen seninle ilgili bu işler, kendini eğitir geliştirirsen elbet gidersin. Çalışmayan adamı da kimse yollamaz sırf kendi kurumunda okuyor diye, geziden öteye geçemezsin çalışmazsan yani. Ayrıca pratik olarak çok faydalı olacağını düşünüyorum, kendine de güvenin gelir yabancı dil eğitimi ile
Onu demiyorum. Okul bir kolaylık sağlıyor mu onu diyorum. Bir de Cihat Kora Almanca sence mantıklı mı?
Hayır, okulda IB yok. AP var lakin AP bu sene başında MEB tarafından yasaklandı. Şu an okullarda ders verilmiyor. Ayrıca Amerika'da okumayı düşünüyorsanız iyi okullara kabul almanın çok zor olduğunu bilmenizi isterim. Hedefiniz Avrupa'da ingilizce eğitim almaksa orası farklı tabii.
Yani sonuç olarak cevap hayır mı?
Teşekkürler.

Bu açıklama için teşekkür ederim, aşırı üzüldüm şu an gençler adına.

Karaktersizliklerden karaktersizlik beğenilen ülkenin ileride gerekli zorbalamayı bu AP/IB gibi konuların içine edenlere yapması için şimdiden zorbalanma alıştırması yapması gerekli.
Yapacak bir şey yok. İki yıl sonra, yani benim de ilk lise yılımda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Son, hatta tek umudumuz o. Eğer o seçimde şimdiki iktidar kazanırsa, maalesef, Afganistan'dan bile daha geri kalabiliriz.

Yani gördüğüm kadarıyla-ki okulu fazla araştırmadım- yurt dışı için ekstra bir katkısı yok. IB programı olan okullara bakabilirsiniz. Ama IB için de maddi imkan gerekli. Vefa Lisesi'nde IB programı 15 bin dolar kadardı bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla. Programın akademik zorluğu da var elbet ama yeterli çalışmayla üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorum.

Şahsen önerim maddi imkanınız kısıtlı ise alabileceğiniz en iyi eğitimi alıp lise sürecinde dil öğrenip Avrupa'da okumanızdır. İtalya, Polonya vb. ülkelerde ingilizce eğitim alabilirsiniz.

Aslında önünüzde bu kadar vakit varken sıkı bir çalışmayla iyi bir okulda okumanız daha iyi olur. İstanbul'un önde gelen okulları yurt dışı açısından en iyi imkanları vermekte. Kabataş, İEL, CAL vb. okullar en iyisi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı