Cihaz Değişimi Hakkında Bir Soru

AppData

Hectopat
Dostlar sizlere sormak istediğim bi soru var. Vodafone Bayisi’nin bana İngiltere cihaz satması nedeniyle garanti süresi 1 yıldı cihazımın. Bu durumu Vodafone Müşteri Hizmetleri’ne şikayet ettim. Bu şikayet sonucu servis garantisinin 1 yıl olduğunu belgelemiş, durum telefonun satışını yapan bayii tarafından kabul edilmiş ve Vodafone’a yeni cihazın satışı yapıldığı müşterinin telefonu gelip alması gerektiği şeklinde bilgi verilmiş. Cihazım iPhone 5 fatura fiyatı da (KDV ve fatura fiyatı dahil) 2520 tl. Bayiinin bana android cihaz verme gibi bi hakkı var mı? Eğer telefonu beğenmezsem bana başka telefon verin deme hakkım var mı? Bi de bana sorulması gerekmez mi hangi cihaz istiyosun diye?

Cihazı neden değiştiriyorsun ?, kullanıcı hatası olmuşsa değiştirmeyeceklerdir zaten.

İngiltere cihazı vermişler bana hocam 2 yıl garantisi olması gerekirken 1 yıl garantisi var. Tüketici hakları kanununa göre de yasal hakkım olan yeni cihaz verilmesi ya da ücret iadesi talebini kullanıcam fakat kafalarına göre bi cihaz verirler mi? Yoksa bana sorarlar mı ne istiyosun diye?

Bence öncelikli soru niye yeni cihaz istiyorsun? olacaktır. Garanti süreni uzatabilir veya yeni cihaz verebilirler(ama düşük ihtimal olucaktır).

Bence öncelikli soru niye yeni cihaz istiyorsun? olacaktır. Garanti süreni uzatabilir veya yeni cihaz verebilirler(ama düşük ihtimal olucaktır).

Diyorum ya hocam cihazın garantisi 1 yıl olduğu için garanti dışı yasalar gereği 2 yıldan aşağı olamaz. Sormak istediğim şey aslında şu. Bana sormadan kafalarına göre bi cihaz verirler mi? Yoksa sorarlar mı ne istiyosunuz diye?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı