Cihazı ROOT, Custom ROM, TWRP Kurarak Garanti Dışı Bırakmaya Değer Mi?

• Konuyu başlatan Exinie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.297
Bence buna değer veya değmez şeklinde cevap vermek yanlış olur. Değip değmeyeceğine sen karar vermelisin. Telefonunun şu anda sana sunduklarından fazlasıyla memnunsan ve daha fazla beklentin yoksa değmez, ama telefona root atarak neler yapacağına göre değişir. Örneğin bir arkadaşım bunu bana sorsa değmez derim, ama kendim yeni telefon alsam, 2 yıl garantisinin olması umrumda olmadan direkt rootlarım. Çünkü benim buna fazlasıyla ihtiyacım var. Dediğim gibi, bence buna kendin karar vermelisin.

Evet cihazımı ROOT, Custom ROM ve TWRP kurmak istiyorum fakat Knox sayacı değişeceği için garanti dışı kalacak. Sizce değer mi?
Hocam teknolojik cihazlar o kadar garip ki. Aynı cihaz bazen 10 sene taş gibi dayanır, bazen ilk senesinde pert olur. O yüzden garanti süresinin bitimini ne olur ne olmaz diye beklemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca garantisi bitse dahi eğer rom gerçekten sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak ise, root attığınızda root'un hakkını vererek geliştirici olarak kullanacaksanız değer. Ama ben sadece oyunlarda hile hurda yapayım, telefonumun arayüzünü sevmedim diye root/rom atacaksanız biraz daha düşünün derim.

Eski bir rom geliştiricisi olarak eğer kenarda köşede duran bir cihazınız varsa tabii ki çok keyifli olur.

Onun dışında ROM kurmak, güncellemek, sıfırdan yeniden kurmak çok zahmetli ve bir süre sonra "yeter ya sıkıldım" demenizi sağlar.

Ben Note 2'imi böyle böyle anakartını yaktım. Sanırım 1000'den fazla rom kurmuşumdur. :D

KNOX denilen illetin sayacı olmasa yapın derdim. Ben kendi cihazımı alalı 6 ay olmadan doldurdum. Defalarca bozdum, yaptım. Garantilik bir şey olsa hemen kendi sistemine dönüp teslim ederim. Riske atmaya değer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı