CİMER ihbar eden kişiyi gizli tutar mı?

Fonksiyonlar

Hectopat
Makaleler
1
Bundan aylar önce Instagram'da bir reklam denk gelmişti silah satış grubu Telegram'a yönlendiriyordu ben de biraz inceledim ve illegal gibi gözüme geldi.

Ben de CİMER'e şikayet etmiştim.

Bugün emniyetten aradılar bu konuyla ilgili dosyayı savcılığa iletiyoruz dediler haber vermek için aramışlar.

Bu durumu anneme anlattım dedi neden şikayet ediyorsun ismin dosyada çıkarsa karşı taraf sorun çıkarırlar falan.

Sizce böyle bir şey olabilir mi? CİMER'e ihbar edenin bilgileri savcılık dosyasına katarlar mı yoksa ihbar edeni gizli mi tutarlar? Benzer olay yaşayan gören duyan oldu mu?

Gönderirken gizli tutarlar diye düşünüyordum ama şimdi eğer elleri kolları uzunsa belki bulurlar diye endişelendim.

Ayrıca Telegram grubunu bugün kontrol ettiğimde grup kapalıydı herhalde dosya rafa kalkar diye tahmin ediyorum.

Kollarının uzun olmasına gerek yok, bilgilerini veriyorlar.

Hocam keşke böyle şeyleri tek başınıza yapmasaydınız bir büyüğünüzle falan konuşsaydınız.

Kollarının uzun olmasına gerek yok, bilgilerini veriyorlar.

Kesinlikle zaten bilgi saklama diye bir şey yok artık isteyen istediğine ulaşıyor.

Bu arada satıcı grup senin IP adresini falan öğrenirse çok büyük sorun teşkil ediyor adamlar her şeyi yapıyor belli ki sana da belki yapabilirler adamları ifşa edip ekmek kaynaklarıyla oynadın çünkü keşke tek başına yapmasaydın başına çok büyük işler açabilirsin ve açacaksın gibi duruyor hocam benim düşüncelerim böyle size tavsiyem CİMER'i arayarak illaki dosyanız gözüküyordur rica edip kendi ad soyadınızı adres bilgilerinizin gizli kalmasını isteyebilirsiniz ama hiç zannetmiyorum böyle bir şeyi kabul edeceklerini Cumhurbaşkanı veya çok zengin biri değilseniz.

Korkma, bir şey olmaz. İfadeni verirken sana gerekli bilgiyi verirler. Bu işi kolluk kuvvettin biri bile yapsa, sizin adınızı öğrense suçtur.

Katılıyorum hocam zaten edince çok bir şey değişmeyecek o adamlar satmaya devam edecek sen sadece başına bela almışsın geçmiş olsun.

Hocam IP adresi ne for gods sake xd.
Savcılık dosyaya koyarsa adresi bile görebiliyorlar diye biliyorum ama normalde koyuyorlar mı prosedür hakkında bilgisi olan vardır belki diye sormak istedim. Emniyetten arayan adama sorduğumda olmaz öyle şey dediler ama burada belki yaşanmışlığı olan varsa diye sormak istedim.

Korkma, bir şey olmaz. İfadeni verirken sana gerekli bilgiyi verirler. Bu işi kolluk kuvvettin biri bile yapsa, sizin adınızı öğrense suçtur.

İfadelik bir olay yok ki ben sadece cimerden bildirdim çekildim kenara eğer gerekli görürlerse kamu davası açarlar benim sorduğum şey o dava dosyasında cimere ihbar edenin bilgiler olur mu?

Katılıyorum hocam zaten edince çok bir şey değişmeyecek o adamlar satmaya devam edecek sen sadece başına bela almışsın geçmiş olsun.
Grup silinmiş zaten muhtemelen söylediğiniz çoğu kötü senaryo yaşanma olasılığı bile olmadan dosya rafa kaldırılacak ama future referance niyetiyle sormuştum bu soruyu.

Gelecekte dikkat ederim dediğiniz gibi bir durum olabilir tabi.

Büyük ihtimal hocam bilmiyorum bir daha olmaz diyelim. İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…