CİMER şikâyetinde isim ve soyisimle bir şey yapılabilir mi?

Rikaf Adam

Hectopat
Birini Cimer'e şikayet etmiştim Atatürk'e hakaret ettiği için. Başvuru yapılmadan önce olan ekranın görüntüsünü alıp attım arkadaşa. Sadece ismim ve soy ismin gözüküyordu özel bilgilerim içinde, böyle şeyleri çok kafaya takıyorum. Sadece ismim ve soy ismimle bir şey yapabilir mi?

Hocam resmi bir işlem yapılamaz. Sadece sosyal mecradan bulup hakaret edebilir tekrar şikayet edersiniz mahkemelik olursunuz. Çok pisikopat bir insansa araştırıp sizide bulabilir dikkat edin böyle işlemlerde lütfen.

İsmin ve soy ismin ile yapabileceği tek şey sosyal medya hesabını bulup küfür mesajı atmak.

Böyle durumlarda hiçbir özel bilginizi paylaşmamaya özen gösterin bence ilerisi için.Bir şey yapamaz ama anonimliğinizi kaybetmiş tehditlere açık olmuş oluyorsunuz.

Hocam resmi bir işlem yapılamaz. Sadece sosyal mecradan bulup hakaret edebilir tekrar şikayet edersiniz mahkemelik olursunuz. Çok pisikopat bir insansa araştırıp sizide bulabilir dikkat edin böyle işlemlerde lütfen.
Yok hocam büyük ihtimalle zaten beni tanıyor ya bir arkadaşım ya da bir arkadaşımın tanıdığı arkadaşlarla benim kurduğum bir Discord sunucusuna girmiş oradan küfür ediyor Atatürk'e.

Ergenliğimde ben de çok kez küfür etmiştim bazı önemli isimlere defalarca kez şikayet etmişlerdi siber suçlara ama başıma hiç bir şey gelmemişti (yaptığım bir hataydı tabii). Genelde pek bir şey olmuyor ümidinizi kesin. Ama şikayet ettiğinizi söylediyseniz bu korku ona yetmiştir.
Bir de kanıtınız yoksa hele ki hiç yardım edemezler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı