6. nesil savaş jetlerini uzun süredir ürettiklerini duymuştum, yanlışım yoksa 2017'den beri sürekli geliştirme aşamasındaymış. Tahminimce 2022'nin ilk aylarında prototipten çıkacak ve 2023 yılı içerisinde seri üretime başlanacak. Unutmayın ki, Çin çok hızlı üretim yapan ve hiç durmayan bir ülkedir, o yüzden çok kısa sürede üretime geçmeleri hiçte zor değil. Bknz: Bu adamlar virüs zamanında 1000 yataklı hastaneyi birkaç gün içinde yapmışlardı.
AB bloğu zaten bu durumu umursamıyor, hatta İngiltere gibi ülkeler Doğu bloğuna hem yatırım yapıyor hem de sürekli anlaşma vs. yapıyor. Bunun sebebi de çok kısa süre içerisinde Çin'in yeni güç olacak olması, haliyle alttan alttan Amerika'dan ayrılmaya hazırlanıyorlar.
ABD ise bu durumu görmesine karşın hiçbir şey yapamıyor, ki yaptırımları da işe yaramıyor. Ne zaman yaptırım yapmaya kalksa ABD'ye hem maddi hem de manevi açıdan zarar oluyor, Biden bile seçime gelirken o kadar laf yapmıştı ama şu anda Çin'e çıtını çıkartamıyor. Zira artık Çin'in bir güç olduğu gerçeği var.
Umarım Türkiye de SİHA-İHA'lar haricinde daha iyi işler başarabilir, benim çok ümidim yok ama en azından çevrede yaptık diyebileceğimiz bir ürünümüz olsa bile yeterli olacaktır.