Çin dili ve edebiyatı vs İspanyol dili ve edebiyatı

@903560, yaygın olan dillerden birisinin -İngilizce, Almanca, Rusça- gibi dillerin birisinin mütercim tercümanlığını okuyarak ikinci dil olarak İspanyolca öğrenebilirsiniz. Dil öğrenme gibi amacınız varsa dil edebiyat bölümlerine kesinlikle gitmeyin, o bölümler size öğretmez. Amaçları da o değildir, eser incelemesi ve analizini yapar, gittiğiniz dil edebiyat bölümünün edebiyatını öğrenirsiniz. Dile detaylı olarak giriş yapmazlar.
Peki ben bu İspanyolca yerine başka bir dilin tercümanlığını okusam ne önerirsiniz? Daha çok Çince ve İspanyolca düşünüyorum en çok konuşulanlar olduğundan ama kararımı net veremedim.

@903560, sizin yerinizde olsam Almanca mütercim tercümanlık okurdum. İngilizce, Almanca, İspanyolca bilindikten sonra işsiz kalma ihtimaliniz %0.

@903560, sizin yerinizde olsam Almanca mütercim tercümanlık okurdum. İngilizce, Almanca, İspanyolca bilindikten sonra işsiz kalma ihtimaliniz %0.
Çince nasıl olur peki Almanca yerine? Bana biri Çince önermişti o yüzden soruyorum. Hem zor olduğu için Çin'in pek seçileceğini düşünmüyorum, hem konuşan kişi sayısı fazla.

Size kalmış da sizin yerinizde olsam, Almanca öğrenirdim. Çin en çok nüfusa sahip 1. ülke. Çok konuşulan dil olması normal.

@hogwartscanavarı, Almancayı bilen birisi Latin alfabesi olan tüm dilleri kolaylıkla öğrenebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı