Çin Menşeili telefonlar sağlam mı?

Hayatta böyle şeyler olabiliyor ne yazak ki Dediğin gibi tamamen şans

Ben 2 yıldır Xiaomi Mi 6 kullanıyorum (AnTuTu v8 268bin aldım şu an için baya yeterli). Bataryasına bir sorun olmadıktan sonra, sorun olsa bile yenisini alıp taktığımda iyi bir performans verdiği sürece kullanmaya devam edebilirim. Telefonumu 3 kere düşürdüm biri masadan ikisi bel hızasından ama bir şey olmadı.
Bozulmadığı sürece sadece upgrade etmek istersem telefon değiştirebilirim çünkü kamerası artık yetersiz kalmaya başladı. Gece çekimlerinde ne kadar manuel olarak ayarlasam da kumlanma fazla oluyor.
Şimdiki telefonları nasıl tam bilmiyorum. 2 aydır kardeşim Xiaomi Note 8 kullanıyor, memnun.
3 gün önce de arkadaşıma Mi 9 Lite aldırdım bakalım o da memnun kalacak mı?

Zaten bu arada Mi serisi alüminyum çerçeve kullandığı için düştüğünde falan daha az hasar alıyordur.
Görsellik olarak da göze hitap eden hoş tasarımları var bence.
Mi 6'nın ekran/kasa oranı %70 olmasına rağmen hala telefonumu her gören ''ne kadar güzelmiş'' diyor :d
Diğer markaları bilmiyorum kullanmadım hiç ama Huawei kullanan arkadaşlarım da memnun.

Onun ayarı var, A-GPS'i kullan diye ayarlarda bir seçenek mevcut. Oraya girip ''Sadece Cihaz'' seçeneğini işaretlerseniz GPS'i açmadıkça konumunuzu göremezsiniz. ''Pil Tasarrufu'' seçeneğinde ise Wifi veya Hücresel'e bağlı iseniz konumunuz doğruluğu kesin olmamakla birlikte gösterilir.

Son zamanlarda MIUI 9 ya da 10 ile gelmiş olması lazım. Kendi programlarında reklam gösteriyordu.

@MehRain 'in bahsettiği gibi çözümü basit. MİUI 11'de de aynı durum var. Yine aynı yöntemle reklam sorununu çözdüm.

Ancak şu anda 'Sosyal Medya' klasörüme girdiğimde uygulamalarımın dışında en altta 'Bak bu kullandığın uygulamalar iyi güzel de şu ya da bu uygulamaları da istersen kullanabilirsin' gibi sanki üçüncü bir parti launcher yazılımı kullanıyormuşum gibi öneri veriyor.

Bunu da yine arayüz ayarlarındaki 'Tavsiyeleri göster' butonuyla kapatabiliyorsun. Ama MİUI 11 henüz yeni geldiği için kapatmama rağmen kapanmıyor. Burada minik bir açık ya da çakışma var. Bunu bir sonraki güncellemede çözeceklerinden eminim. Keyfim yerinde.

MİUI 9 ile gelen cihazımın MİUI 10 güncellemesini bir süreliğine yapmamıştım. O dönemde ciddi pil sorunu olduğu söyleniyordu, MİUI 9'un pil performansından gayet memnun olduğum için geri döndüm.

Bir süre sonra arayüzden sıkıldığım için şu anda MİUI 11'e geçiş yaptım. Yazılımla birlikte bu cihazları planlı bir şekilde eskitildiğini düşünenlerdenim.

Nitekim pil performansı MİUI 9'a göre biraz daha düşük, ama pek dert edilebilecek bir konu değil. İki yılını doldurdu, bir iki seneye ölür gider zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…