Çin ROM'ları ne kadar güvenilir?

17896

Megapat
Çin'de satılan Android modellerinin birçoğunda Google uygulamaları yok ve sadece Çin'de kullanılıyor. İsteyen bu ROM'ları global cihazlarına Google uygulamaları yüklü bir şekilde yükleyebiliyor. Çoğu kişi Çin romlarının daha stabil olduğunu söylüyor fakat yine de benim şüphelerim var.

Custom ROM yapan çoğu Çinli arkadaşımız sadece Çin sitelerinde bu ROM'larını paylaşıyor. Diğer global sitelerde üyeliği olmasına rağmen bu ROM'ları paylaşmıyorlar.

Mesela Samsung cihazları için Aurora ROM buldum ve bu ROM sadece Çin sitesinde paylaşılıyor. Popüler ROM yükleme sitelerinde üyeliği olmasına rağmen ROM'u bu sitelerde paylaşmıyorlar. Bunun sebebi nedir?

Söylediğiniz ROM XDA da paylaşılmış zaten, modelin popüler olmaması ile alakalı olabilir o cihaza özel konu açılmamasının sebebi.
S20, S21 ve S22 serisi için göremedim. Yabancı forumda biri romun reklamlarla ve güvenlik açıklarıyla dolu olduğunu söylemiş.

"I'm a Chinese. I can tell you that ROM is full of ads and Backdoors. Stay away from it"

Mesela Samsung cihazları için Aurora ROM buldum ve bu ROM sadece Çin sitesinde paylaşılıyor. Popüler ROM yükleme sitelerinde üyeliği olmasına rağmen ROM'u bu sitelerde paylaşmıyorlar. Bunun sebebi nedir?

Bu tamamen geliştiricinin zevkine bağlı. Mesela General Mobile telefonlar için Telegram kanalları var. O kanala girebilirsen ROM kullanabilirsin. Adam istese onu alıp global yerlerde paylaşabilir. Ama bunu istemiyor. Sadece benim takipçilerim baksın diyor.
Geliştiricileri anlamak zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı