Çin vize başvuru süreci nasıl işliyor?

Birben

Hectopat
Makaleler
1
Ben Mayıs'ta Çin'e ticari vize alarak gitmeyi düşünüyorum. Üzerimde şahıs şirketi var. Çin, belediye veya kurum onaylı davetiye mektubu istiyor, onu da çözdüm.

Asıl sormak istediğim soru: Benim kimlik fotoğrafım eski. Kimlik fotoğrafımda saçım kısa olduğu için düz saçlıyım. Kimlik fotokopisi ile yeni çektirdiğim biyometrik fotoğraf (biyometrik fotoğraftaki saçım uzun ve kıvırcık) saçımın yeni ve eski halinden dolayı pek iyi benzemiyor. Bir sorun olur mu? Pasaportumla evraklarımı vizecime gönderdim. Bundan dolayı kimlikteki fotoğrafı değiştirme zamanım yok. Vizecim çoğunlukla olumlu şeyler söylese de kesin bir şey demekten kaçınıyor.

İkinci sorum ise, benim daha önce hiç yurt dışı giriş ve çıkış kaydım olmadı. İlk kez Çin'e gideceğim. Pasaportumda hiç giriş damgası olmadığı için vizeme red gelebilir mi? Eğer gelirse ikinci başvuru için pasaport dolu göstersin diye Batum'a giriş çıkış yaparsam işimi sağlama almış olur muyum?

Belediye onaylı davet mektubunu nasıl çözdünüz?
Kurumdan almıştır. Belediye ya da kurum demiş.

Konu sahibi pek uğramıyor gibi, belki birisi gelir. Biyometrik fotoğrafta kaşın göze oranı falan önemli olan. Saç neredeyse hiç önemli değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı