Çin x86 mimarili yerli bilgisayarını satışa sundu

Çinli bilgisayar üreticisi Teclast, 7 Nisan'da tüketici pazarı için tamamen yerli all in one C24 Air'i piyasaya sürdü. Zhaoxin tarafından 24 Haziran 2019’da resmi olarak duyurulan, Via lisansıyla Çin’de üretilen KX-6640MA 16nm teknojisi ile üretildi. Dört çekirdekli KX-6640MA, 2.2GHz'lik bir taban işlem saati ve 2.6GHz'lik bir maksimum işlem saati hıza sahip. Zhaoxin x86 işlemcilerinin Çin devlet kurumları ve şirketler için üretildiğini belirtiyor. Teclast C24 Air All in one bilgisayar Çinli e-ticaret sitesi JD.com üzerinden son kullanıcı için satışa sunuldu. Bilgisayar ek olarak, 8 GB bellek, 256 GB SSD ve TPV tarafından üretilen 1.920 x 1.080 23,8 inç IPS LCD ile donatılmış. Windows 10 önceden yüklenmiş olarak gelen bilgisayar, Çin Linux tabanlı işletim sistemi "Neo Kylin" veya "Kylin"i destekliyor. Ürün fiyatı ise 2699,00 Çin yuanı, yaklaşık 3355 Türk lirası.

Kaynak : Teclast、中国産x86「兆芯KX-6640MA」搭載一体型PCを一般小売へ 摆脱微软和英特尔的限制!纯国产一体机出来了 价格才2699元 - 企创快报网 【台电C24 Air】台电(TECLAST)C24 Air 23.8英寸办公网课台式一体机电脑(国产兆芯KX-6640MA 8G 256G 无线键鼠 三年质保)【行情 报价 价格 评测】-京东

c24 air.jpg
teclast c24air.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bizdeki üreticiler (?) de en azından sırf devlet kurumları için böyle minimalist ve maliyeti düşük cari açığı önemli miktarlarda düşürmeye yardımcı olacak ürünler üretmeye başlamalılar artık.

Yahu bir noktada başlaman gerek artık. Git sanayi teknoloji bakanına de, reisicumhura de; ben işlemci üreteceğim, ben ekran kartı üreticem. Ben AR-GE için destek istiyorum hibe istiyorum. Karşılığında ilk olarak devlet kurumlarına uygun maaliyetli teknolojik ofis bilgisayarları üreteceğim. Uzun vadede yabancı bağımlılığını sona erdireceğim. İstihdam yaratacağım...

Ama kimsede niyet yok. Yerli otomobili bile başkanın uzunca süre iteklemesiyle hayata geçirebiliyoruz.

Yahu diyeceksiniz bu kadar kolay mı böyle çip üretmek bilmem ne üretmek. Kolay değil ama başlamak da bitirmenin yarısı, hatta bundan da önce "NİYET" in olması gerekiyor.

Bkz. insansız savaş uçaklarımız, yerli helikopterlerimiz vs.
Yapınca iyisini de yapıyoruz hani.

Ülkenin teknoloji devleri artık geç kalmamalı insiyatif gösterip bir yerden başlamalılar artık. ÜRETMEYE!
Uzakdoğudan alıp ürünün içine koyup ben üretiyorum demeye devam etmek değil mesele.

Zaten biliyoruz yoksa yani çok iyi tüccardırlar kendileri..
 

Geri
Yukarı