Çin'de sars virüsü

Bence gelmesin hocam hiç tavsiye etmem. 22 yaşında olmama rağmen perişan etti beni. O "Gençlere bulaşmıyor", "Gençler çabuk atlatıyor" diyen doktorların da ellerinden öpüyorum...
Valla benim de tercihim gelmemesi yönünde ama gelince de kapı çalmıyor namussuz, içeride ayıp şeyler mi dönüyor acaba demeden atlıyor içeriye.

sallamış günde 100 kişi sadece bir hastanede ölse total sayı daha fazla olması lazım. İmamoğlu bile toplam ölü sayısı açıklanan Türkiye sayısı kadar dedi. Sadece bir hastanede 100 kişi ölse herkes kronik rahatsız demek oluyor. Bahsettiğim ölüm yüzdesi İtalya'da bile olmadı. Ölü ve vaka sayısı açıklanan kadar değil ama senin arkadaşının bahsettiği kadarda değil. Vaka sayısının ben Türkiye genelinde minimum 40.000 olduğunu düşünüyorum. Fazlası bile olabilir.

Çin gibi kamu baskısı olmayan tek elden yönetilen ülkelerin beyanlarına güvenmek de ne bileyim... Deprem bahane oldu da yazlığa yerleştim, asıl virüsten dolayı burada olmak daha mantıklıymış. Haritaya bakınca bunu fark ettim, biri Karaburun merkez diğeri de İzmir Göztepe Mahallesi virüs haritası.

Bu haritaya bakınca şehre dönesim hiç kalmadı, yaz sonunda evi yıktırıp yaz kış kalınabilecek güzel bir çelik konstrüksiyon ev yaptırmaya karar verdim. Kız arkadaşım ve annem depremden dolayı kalmak istiyor, ben de virüsten korkuyorum. Virüsten korunmanın en iyi yolu insanların yoğun yaşamadığı, yerleşimin seyrek olduğu yerde bulunmak.

Vaka sayısının ben Türkiye genelinde minimum 40.000 olduğunu düşünüyorum. Fazlası bile olabilir.
Geçen Ağustos ayında açıklanan sayıları en az 20 ile çarpın, gerçek sayı o dediğimde bana laf etti herkes. Ailemin yarısı doktor, hem onlardan hem de doktor çevreden biliyorum ki Ağustos ayında sadece Manisa'da 250 civarı, İzmir'de 600'ün üstünde pozitif çıkıyordu. Açıklanan toplam sayılar bunların toplamı kadar değildi. İşi, koltuğunu korumak için YALAN SÖYLEYİP milleti gütmek olan siyasilerin laflarına güvenmek kadar safça çok az şey var. Şimdiki sayı 40,000'in de çok üstünde, onu 2 - 2.5 ile çarp sen.

Hükümetin açıkladığı rakamlara doğru demedim. Arkadaşın bahsettiği sadece bir hastaneden günlük 100 kişi ölüyor demesine sallıyor dedim. Vaka sayılarının minimum 40.000 diyorum. Daha fazla da olabilir. 100.000 deseler inanırım. İstanbul gündüz 22M+ nüfusa sahip. Tek başına çıkarır o rakamları

Arkadaşın bahsettiği sadece bir hastaneden günlük 100 kişi ölüyor demesine sallıyor dedim.
Hastaneden günde 100 ölü çıkıyor olabilir bu dönemde. Ne kadarı gerçekten virüs yüzünden, ne kadarının başka nedenlerden öldüğünü bilemem tabii. Bu dönemlerde her hastaneden normallerin çok üstünde ölü çıkması normal.

Sallamış günde 100 kişi sadece bir hastanede ölse total sayı daha fazla olması lazım. İmamoğlu bile toplam ölü sayısı açıklanan Türkiye sayısı kadar dedi.
İmamoğlu kimmiş? Virüsle mücadele eden bir doktor mu? Bilirkişi mi?

Kız arkadaşım doktor, ondan duyduklarımı sana anlatsam siyasilerin söylediği yalanlara inanmayı saniyesinde bırakırsın. Olayı uzaktan takip edenlere değil, işin içinde olanlara soracaksın.

Bu süreçte ben sadece doktorların dediğine inanırım, ağır şartlar altında gerek fiziksel gerek psikolojik olayın vahimliğini çeken onlar, başka kimse değil.

Ben de buna katılıyorum. Nedense tatil zamanları vakalar 2000'i geçmedi. Ne zaman sokağa çıkma yasağı başlasa ilginç şekilde vakalar artıyor.
18 Mart: 93 vaka açıklanan ilk vakadan birkaç gün sonra.
10 Nisan: Meşhur luppo alan dayı fotoğrafının paylaşıldığı Cuma gecesi. Saat 00:00'a 2 saat kala haftasonu sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Vaka sayısı 4.747
10 Nisan'dan itibaren uzun süre boyunca belirli aralıklarla Mayıs ayının sonuna kadar sokağa çıkma yasağı başlıyor. İnsanlar evlerinde ve her yer kapalı. Seyahat yasağı var ve ülkeye giriş-çıkış yasak.
15 Haziran haber sitelerinde yazılanlara göre çoğu kısıtlama kalkmış durumda. İnsanlar dışarıda ve her yer açık. Çoğu ülkeye giriş-çıkışlar açık. Turistler ülkeye geliyor. Vaka sayısı ise 1.592
bu günden sonra ilginçtir ki vaka sayısı düşmeye başlıyor.
Bunlar da bunun kanıtı bence.

SARS-CoV-2 salgınındayız zaten.
Eski tip SARS'ın öldürme oranı kat kat daha yüksek, şanslıyız ki küresel dönemin normal şartlarında karşılaşılan ilk gerçek pandeminin ölüm oranı düşük. Bundan ders çıkarmak lazım yoksa benzer bir senaryoda kat kat daha yüksek öldürme oranına sahip bir pandemide sonuçlar telafi edilemeyecek kadar büyük olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…