Cins kedi et yer mi?

Doğru beslenme diye bir şey var istersen Instagram'dan görüntülerini atarım insan yemeği yüzünden hastalanan kedimin durumunu şu an sağlıklı ama 2021 Ekim de ölümden döndü benim burada yazdığım hiçbir bilgi kulaktan duyma bilgi değil veterinerimden aldığım bilgiler + tecrübelerim.

Gidip kediye yağlı, baharatlı ve yiyemeyeceği şeyler veriyorsan tabii sıkıntı çeker. Haşlanmış tavuk ve balıktan hiçbir şey olmaz kediye.

İnsan gibi beslenmeden kastın ne onu çözemedim sen ne verdin bu kediye? Tavuk ve balık verdiysen ve tazeyse onlardan zarar gelceğini sanmıyorum.

Bak varsayımla konuşuyorsun sanmıyorsun ama zararı oluyor bunlar ayda birkaç kere verilmesi gereken şeyler mümkün olduğunca kedi maması ile beslenmeli olurda mama bitti ayarında verilmelidir tuzsuz baharatsız tavuk ya da kılçıksız küçük balık parçaları yine baharatsız olacak evde doğup büyümüş kediler sokak kedisi kadar dayanıklı olmuyor.

Kedilerin sindirimi de köpekler kadar güçlü olmadığı için genellikle yanlış beslenme yapılıyor.

Bak varsayımla konuşuyorsun sanmıyorsun ama zararı oluyor bunlar ayda birkaç kere verilmesi gereken şeyler mümkün olduğunca kedi maması ile beslenmeli olurda mama bitti ayarında verilmelidir tuzsuz baharatsız tavuk ya da kılçıksız küçük balık parçaları yine baharatsız olacak evde doğup büyümüş kediler sokak kedisi kadar dayanıklı olmuyor.

Ev kedisini bilemem ben başta da dediğim gibi evimizin önündeki kedilere tavukla besliyorum hani sokak kedisi bunlar ve bir zararını görmedim şu ana kadar. Maşallah sağlıklılar.

Onlarca kedi besledim. Hepsinin ortak noktası tavuk ciğeriydi. İnanılmaz seviyorlar. Keçi eti gibi ağır kokulu etleri pek sevmiyorlar. Diğer bütün et çeşitlerini severek tüketirler. Kaliteli mamalar da kullanabilirsiniz. Türkiye'de kaliteli mamalar çok pahalı olduğu için ucuz mamayı tercih ediyorlar. Bilmiyorlar ki ucuz mamanın marketlerdeki dandik sosis salamdan farkı yok.

Ev kedisini bilemem ben başta da dediğim gibi evimizin önündeki kedilere tavukla besliyorum hani sokak kedisi bunlar ve bir zararını görmedim şu ana kadar. Maşallah sağlıklılar.

Onu da belirttim evde doğup büyümüş kedi ile sokakta büyüyen kedi çok farklı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı